Mathias Gidsel med udmelding: "Det var godt nok hårdt"

Af: Kasper Rud

|

02/08/2024

Nyheder
Cal Sport Media/SIPA/Ritzau Scanpix
Cal Sport Media/SIPA/Ritzau Scanpix
Mathias Gidsel med udmelding ved sommerens OL i Paris.

Lige nu læser andre også

Mathias Gidsel, der er en af Danmarks mest talentfulde håndboldspillere, har levet op til sin titel som verdens bedste håndboldspiller indtil videre ved sommerens OL i Paris.

Med sin fart, præcision og taktiske dygtighed er Gidsel klar til at vise verden, hvorfor han er blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller. Han har overgået alles forventning, og det virker ikke til, at han har tænkt sig at slappe af.

Det viste han igen i morges (kl. 09:00 mod Ungarn, red.), da han igen kom på måltavlen flest gange i kampen.

Selvom hans spil inde på banen sidder lige i skabet, er der dog alligevel noget, der tog på verdens bedste håndboldspiller.

Det skriver Ekstra Bladet.

Tidlig kamp og ris til morgenmad: Gidsel om morgenen i Paris

Mathias Gidsel stod over for en udfordring, da Danmarks kamp mod Ungarn blev spillet allerede klokken 09.00 om morgenen i Paris (fredag d. 2. august, red.). Forberedelserne startede tidligt, og Gidsels morgenmad bestod af ris, hvilket ikke var den mest populære ret så tidligt på dagen.

Det så ikke ud til, at Mathias Gidsel nød de ris, han fik til morgenmad, bemærkede landstræner Nikolaj Jacobsen, da han blev spurgt om de tidlige kamptider.

Gidsel indrømmede selv efter sejren på 28-25 over Ungarn, at det var en udfordring. "Det var godt nok hårdt med sådan en skål ris klokken 05.30," sagde han, og tilføjede, "Jeg tog også lidt mere tid end de andre drenge over i spisesalen for at kæmpe mig igennem det. Jeg skulle have noget brændstof på maskinen."

Manglen på søvn var også en faktor for Gidsel, som havde svært ved at falde i søvn natten før. "Jeg synes, det var lidt svært at falde i søvn i går, og så får man ikke ret mange timer på øjet. Men da vi først kom i gang, var det egentlig fint nok," forklarede han.

Med kun fire-fem timers søvn og en stille morgen i spisesalen, måtte Gidsel kæmpe mod træthed, indtil adrenalinen tog over under opvarmningen.

Trods de tidlige udfordringer formåede Gidsel og det danske hold at sikre en vigtig sejr over Ungarn. Nu ser de frem mod deres sidste gruppekamp mod Norge søndag aften, inden turen går til Lille, hvor kvartfinalen venter.

Anbefalet til dig