McDonald's idømt kæmpe bøde: Gjorde ekstremt klamme fund i køkkenet

04/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Restauranten blev lukket med det samme, og gæsterne blev sendt hjem.

Mest læste i dag

McDonald's har nu fået en bøde på næsten en halv million pund, efter at Waltham Forest Councils miljøteam gjorde et yderst klamt fund på restauranten i High Road, Leytonstone, England.

Lisa Honeycomb besøgte restauranten den 7. oktober 2021 og fandt afføring da hun var halvvejs igennem sin burger. Det skriver Metro.

Hun indgav en klage med det samme, som straks gjorde at restauranten lukkede, og de bad ydermere kunderne om at gå.

Der var afføring over hele madlavningsområdet, i personaleværelset, opbevaringsområdet og rengøringsskabet og i en kasse med en flaske karamelsovs.

Det fremgik ellers i papirarbejdet, at hygiejneforholdene var i orden, og at rengøringsplanerne blev overholdt. Flere områder i køkkenet var fedtede, snavsede og støvede, og et billede fra lokalerne viser et stykke gammelt bacon efterladt på gulvet.

McDonald's erkendte sig skyldig i tre hygiejnebrud ved Thames Magistrates' Court og blev dømt til at betale £475.000 for overtrædelse af fødevarehygiejnelovgivningen.

"McDonald's er en meget velrenommeret virksomhed. Når kunder går på McDonald's, forventer og har de ret til at forvente de højeste standarder inden for fødevarehygiejne. Lokalerne var snavsede, der var opbygget fedt og snavs forårsaget af ikke-eksisterende eller ineffektiv rengøring over længere perioder," lød det fra distriktsdommer Susan Holdham.

Domfældelsen menes at være kun den anden nogensinde for fødevarehygiejne i Storbritannien for McDonald's, som ejer mere end 1.000 forskellige restauranter i hele Storbritannien.

Hvis du vil se billederne (og dermed også ødelægge apetitten fuldstændig), så kan du trykke her.