McDonalds med endnu en ny overraskelse: Den første af sin slags

18/1/21 13:43

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu præsenterer fastfood-kæden endnu en nyhed.

De seneste dage har nyheden om, at den berømmede kok Paul Cunningham har kreeret en burger med bearnaise-sovs til McDonalds i Danmark trukket mange kommentarer på sociale medier. Mandag kommer McDonalds med endnu en overraskende udmelding. Fastfoodkæden fortæller nu, at veganere fra tirsdag også har en grund til at slå et smut forbi en af kædens restauranter. 

Her kommer det første veganske produkt fra McDonalds nemlig på gaden. Kæden fortæller nemlig, at der i denne uge introduceres en ny måltidssalat med syltede gulerødder og spidskål, som er er vegansk

Salaten føjer sig til listen over grønne og grove produkter, der er blevet flere og flere af de seneste år. Der er i forvejen tre vegetariske burgere, og marketingdirektør Marie Hürdum er stolt af, at kæden nu kan føje det første veganske produkt på menuen, oplyser McDonalds. 

Søger alternativer

Hos McDonalds glæder man sig over lanceringen af den nye måltidssalat. 

"Det er meget vigtigt for os, at alle danskere kan kigge på vores menukort og finde noget, der er attraktivt for dem. Vi er selvfølgelig meget opmærksomme på de strømninger i befolkningen – ikke mindst blandt de unge – hen imod alternativer til oksekød," siger Marie Hürdum fra McDonalds.

"Den vigtigste grund til, at danskerne besøger McDonald’s i stort tal er, at vores mad smager godt. Smagen er det vigtigste for os, og med denne salat har vi fundet den helt rigtige, balancerede smag - godt hjulpet af en lækker ramsløgsdressing. Det har også været vigtigt, at den er mættende, så den kan gøre det ud for et måltid." 

McDonald’s har samarbejdet med Dansk Vegetarisk Forening om salaten, og den er blandt andet mærket med det veganske mærke. Foreningen er glade for, at McDonald’s nu har et produkt på menuen der henvender sig til både vegetarer, fleksitarer og veganere.

"Det skal være nemt at spise grønt, hvis vi som samfund skal nå klimamålet. Derfor er vi glade for, at McDonald’s har udviklet en spændende vegansk salat, der kan få de grønne valgmuligheder ud til endnu flere borgere," siger Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening

Salaten kan købes i alle kædens restauranter fra den 19. januar. Prisen vil være 48 kroner, oplyser McDonalds Danmark.