Føtex-medarbejder sad ved kassen: Senere blev det opdaget, hvad han faktisk gjorde

Nyheder
Foto: Shutterstock
Han slap ikke afsted med de unoder, han havde gang i.

Mest læste i dag

En 19-årig mand brugte sin stilling i Føtex i Helsingør Bycenter til noget helt uventet, hvilket førte til en usædvanlig sag i retssystemet.

Den unge ansatte, som stod bag kassen, viste sig at være en snedig tyv, der udnyttede sin position til at stjæle fra sin arbejdsgiver på en yderst raffineret måde.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Sagen omhandler to separate hændelser af tyveri, der begge blev udført med en kreativ metode. Det første tilfælde fandt sted den 30. juni 2022, hvor den dengang 19-årige udførte en række falske vare-returtransaktioner.

Han tilbagesendte varer for i alt 2.945 kroner, men i stedet for at tilbagebetale en ægte kunde, overførte han pengene til sig selv via mobiltelefon.

Kun fem dage senere gentog han sin metode.

Denne gang var beløbet endnu større – han stjal 4.731 kroner gennem lignende falske returtransaktioner. Samlet set formåede han at tilrane sig 7.676 kroner fra Føtex-forretningen.

Efterforskningen førte til, at den unge mand blev afskediget fra sit job, og en del af det stjålne beløb blev fratrukket hans sidste lønseddel. Under retssagen den 30. november 2023 tilstod han begge tyverier, hvilket førte til en hurtig domsafsigelse.

Til trods for tyveriets omfang, blev den unge mand idømt en betinget fængselsstraf på 30 dage. Retten lagde vægt på hans unge alder og rene straffeattest, hvilket medførte en mildere straf.

Han skal derfor ikke afsone sin straf, så længe han holder sig fra yderligere kriminalitet de næste to år. Derudover blev han dømt til at betale en erstatning på 2.449 kroner til Salling Group.

Denne sag fremhæver en usædvanlig form for tyveri.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig