Medie advarer: Syntetisk cannabis fundet i populære e-cigaretter

Af: Mie M.B

|

13/02/2024

De ulovlige stoffer kan give vejrtrækningsproblemer og blå læber

Mest læste i dag

En stigende tendens blandt unge i hovedstadsområdet vækker bekymring hos både myndigheder og forældre. Det drejer sig om brugen af Puff Bars, en form for e-cigaretter, der er blevet populært for indtagelse af stoffer, heriblandt syntetisk cannabis. Dette fænomen er blevet bekræftet af ti ud af de seksten hovedstadskommuner, som TV 2 Kosmopol har undersøgt, inklusiv København, Frederiksberg, og Roskilde. Det skriver Ekstra Bladet.

Fagpersoner advarer om de alvorlige konsekvenser, som brugen af disse e-cigaretter kan have for de unge. "Syntetisk cannabis kan give nogle voldsomme rusoplevelser," udtaler Trine Nielsen fra U-Turn i København, og tilføjer, at det kan medføre opkast, bevidstløshed, og aggression. Simon Fjeldsøe fra Brydehuset i Ballerup sammenligner Puff Bars med slik på grund af de frugtagtige smage, men understreger, at de kan føre til alvorlig afhængighed.

En bekymret mor har delt sin skræmmende oplevelse med TV 2 Kosmopol, hvor hun fortæller om, hvordan hendes barn blev fysisk påvirket efter brug af Puff Bars. "Mit barn var slapt i hele kroppen, grå i hovedet og havde blå læber," siger hun og tilføjer, at barnet på et tidspunkt holdt op med at trække vejret. Hun udtrykker en frygt for, at hendes barn kunne have fået en overdosis af noget langt farligere end blot hash.

Anbefalet til dig