Medie: Afslører AstraZeneca-afgørelse

Foto: Shutterstock

Senere i dag fældes der dom over AstraZeneca-vaccinens fremtid i Danmark.

Senere i dag vil Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen fortælle, at Danmark dropper brugen af corona-vaccinen fra AstraZeneca. Det erfarer flere danske medier - heriblandt TV2 og EkstraBladet - onsdag ved middagstid. 

Vaccinen har været sat i bero siden 11. marts. Her fik to indberetninger og sjældne bivirkninger myndighederne til at sætte brugen af vaccinen midleritidigt på pause. Siden er denne pause blevet forlænget. 

De to inberetninger gik på, at personer havde fået blodpropper efter, de er blevet vaccineret med vaccinen fra AstraZeneca. 

Læs også

Lukker butikker ned igen

Dropper den

Onsdag skriver flere medier, at det nu er blevet besluttet, at Danmark helt dropper vaccinen. 

Nyheden falder blot en times tid efter, at Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen indkaldte til et pressemøde, hvor repræsentanter for de to styrelser vil fremlægge styrelsernes konklusioner. 

Det skrev blandt andet Sundhedsstyrelsen tidligere onsdag. 

"COVID-19-vaccinen fra AstraZeneca blev sat på pause den 11. marts efter indberetninger af alvorlige tilfælde med en sjælden kombination af blodpropper, blødninger og et lavt antal blodplader hos personer, der er blevet vaccineret med AstraZeneca;" skriver Sundhedsstyrelsen i indkaldelsen til pressemødet, inden styrelsen uddyber:

"Siden har det europæiske lægemiddelinstitut EMA lavet en vurdering af de sjældne, men alvorlige bivirkninger. Samtidig er der gennemført en række undersøgelser i Danmark, blandt andet af de danske tilfælde og i regi af det store overvågningsstudie af COVID-19 vaccinerne, ENFORCE."

Pressemødet finder sted onsdag klokken 14 i Eigtveds Pakhus. 

Læs også

Mor og søn krydser gaden - Så gasser bilisten 'voldsomt' op

 

 

 

Læs også