Medie bekræfter: Rasmus Paludan har nu fået tilladelse

20/1/23 10:57

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Rasmus Paludan vil igen finde lighteren frem.

Tilbage i april 2022 skabte politiker Rasmus Paludan store overskrifter. Han havde valgt at demonstrationer i Norrköping og Linköping - uden tilladelse. I påskeweekenden 2022 havde han arrangeret koranafbrænding, hvilket førte til stort optøjer i byerne.

"Det var seks-otte politifolk, der kom bærende på ham. De råbte "mand skudt i benet" til ambulancepersonalet. Den kvæstede mand skreg af smerte og blev derefter kørt væk med ambulance," fortalte Expressens fotograf tilbage i april sidste år.

Nu tyder noget altså på, at 'Stram Kurs'-politikeren igen har fundet lighteren frem, og er klar til at sætte ild til koranen ude foran Tyrkiets ambassade i Stockholm.

Hans tilladelse gælder lørdag d.21. Det skriver svenske Aftonbladet.

Paludan har selv sagt, at han vil "markere lidt ytringsfrihed" mod Tyrkiet, og at det er en reaktion på Tyrkiets fordømmelse af aktionen uden for Stockholms rådhus i sidste uge.

Organisationen Rojava Committees hængte i protest en dukke op, der lignede Tyrkiets præsident.

Samtidig med at koranafbrændingen er planlagt, har en pro-tyrkisk organisation angiveligt fået tilladelse til at demonstrere uden for ambassaden.

"Grundloven giver en stærk beskyttelse og man skal vurdere værdien af ​​at få lov til at demonstrere. Ytringsfriheden vejer tungt, og det er det der er taget højde for," forklarer Ola Österling, pressetalsmand hos politiet.

I løbet af lørdagen vil en demonstration mod Sveriges NATO-medlemskab og Erdogan også finde sted på Norra Bantorget i Stockholm. Den demonstration forventes ifølge TT at tiltrække op mod 600 deltagere og vil derefter marchere mod mod bydelen Södermalm.