Medie: Dette genåbner allerede på mandag

09/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Måske kan mange danskere nu se frem til på mandag.

Mest læste i dag

Der har længe været varslet yderligere genåbning af det danske samfund i den kommende uge. Nu melder Politiken at de ved, hvad danskerne kan se frem til der genåbner, allerede fra 15. marts. 

Ifølge bladets kilder, lyder det. at alle efterskoler og højskoler i hele landet kommer til at genåbne allerede fra på mandag. De skriver desuden at disse to punkter er sikre punkter - men at der også kan komme yderligere genåbning.

Det har længe været varslet, at der ville ske en yderligere genåbning af Danmark i den kommende uge. Nu melder Politiken ud, at de ved, hvad der kommer til at åbne op fra på mandag.

Aftalen er indgået mellem regeringen samt SF, Radikale og Enhedslisten.

De blå partier heriblandt Venstre ønsker, at de liberale erhverv også kan få lov til at åbne, men det er der endnu intet nyt om.

Det vil dog også komme som en større overraskelse, hvis de liberale erhverv er med i aftalen, da hverken Mette Frederiksen eller de røde partier har ønsket, at disse skulle være de først i køen til at åbne.

Grundlag for yderligere genåbning

På sin Twitter-profil deler sundhedsminister Magnus Heunicke her til eftermiddag, at kontakttaææet er beregnet til 1,0. 

"Kontakttallet er beregnet til 1,0. Betyder at epidemien i DK ikke er i vækst. Dermed har vi grundlaget for yderligere kontrolleret genåbning. Vores sekventering viser at B117 nu udgør 80% af epidemien, og med et kontakttal på 1,14 vinder den stadig frem (data tom 28/2)," lyder det fra ham på profilen.

Hvad der præcist åbner må danskerne dog stadig vente lidt med at få klarhed omkring, indtil regeringen melder noget endeligt ud.