Medie erfarer: Mette Frederiksen vil fjerne alle restriktioner

Af: Julie Møller

|

25/01/2022

Nyheder
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.
På et pressemøde onsdag aften vil Mette Frederiksen fjerne alle restriktioner, lyder det nu.

Mest læste i dag

Danskerne kan meget vel se frem til en mere normal hverdag inden for nærmeste fremtid.

På et pressemøde onsdag aften vil Mette Frederiksen fjerne alle restriktioner.

Det skriver Jyllands-Posten.

I sidste uge meldte Sundhedsministeriet ud i en pressemeddelelse, at danskerne denne onsdag vil få svar på, hvordan hverdagen kommer til at se ud efter 31. januar.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.

Regeringen har bedt Epidemikommissionen om at vurdere om epidemisituationen tillader, at restriktionerne kan lempes yderligere i Danmark.

”Trods høje smittetal ser vi en opmuntrende udvikling i antallet af indlæggelser, særligt på intensiv. Det skyldes ikke mindst den store vaccinetilslutning, hvor Danmark er blandt de lande i verden, der er længst fremme med 3. vaccinestik. Det giver et solidt grundlag for epidemikontrol, og jeg ser frem til at modtage Epidemikommissionens indstilling," udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke.

Samtidig har regeringen bedt Epidemikommissionen om at vurdere kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom. Denne kategoriseringen står til at udløbe den 5. februar.

Onsdag fra klokken 12.15 til 13.45 er sundhedsordførerne for Folketingets partier blevet indkaldt til møde med sundhedsminister Magnus Heunicke.

Mødet, som ifølge TV 2 omhandler en 'status på epidemien', sker som sagt samme dag, som regeringen vil fremlægge en plan for, hvilke restriktioner der forlænges eller ophæves efter 31. januar.

 

 

Anbefalet til dig