Medie erfarer: Vil ændre reglerne for corona-isolation

20/1/22 14:50

Julie Møller

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
"Sundhedsstyrelsen er i gang med at se på anbefalingerne for isolation med en forventning om en snarlig ændring i anbefalingen." Sådan lyder det i et mailsvar til Ekstra Bladet fra Sundhedsstyrelsen. Det betyder, at danskerne højst sandsynligt kan forvente nye anbefalinger for corona-isolation inden for nærmeste fremtid.  Lige nu er anbefalinger således, at hvis man har været smittet med corona og haft symptomer, så kan man bryde isolationen 48 timer efter,  symptomerne er væk. Isolation kan brydes efter 10 dage, hvis symptomerne fortsætter. Har man ingen symptomer, kan isolationen brydes efter syv dage. Ny rekord i Danmark: Dagens smittetal En række af de danskere, der lige nu anbefales at gå i isolation, er de 40.626 personer, der det seneste døgn er testet postive for corona.  Dagens smittetal fra Statens Serum Institut slår rekord og er det højeste i Danmark under pandemien. De positive testsvar er fundet i 230.791 pcr-prøver.  Antallet af indlæggelser stiger med 4 til 825 .  15 personer er døde med corona det seneste døgn.  

"Sundhedsstyrelsen er i gang med at se på anbefalingerne for isolation med en forventning om en snarlig ændring i anbefalingen."

Sådan lyder det i et mailsvar til Ekstra Bladet fra Sundhedsstyrelsen.

Det betyder, at danskerne højst sandsynligt kan forvente nye anbefalinger for corona-isolation inden for nærmeste fremtid. 

Lige nu er anbefalinger således, at hvis man har været smittet med corona og haft symptomer, så kan man bryde isolationen 48 timer efter,  symptomerne er væk. Isolation kan brydes efter 10 dage, hvis symptomerne fortsætter.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Har man ingen symptomer, kan isolationen brydes efter syv dage.

Ny rekord i Danmark: Dagens smittetal

En række af de danskere, der lige nu anbefales at gå i isolation, er de 40.626 personer, der det seneste døgn er testet postive for corona. 

Dagens smittetal fra Statens Serum Institut slår rekord og er det højeste i Danmark under pandemien.

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.

De positive testsvar er fundet i 230.791 pcr-prøver. 

Antallet af indlæggelser stiger med 4 til 825 . 

15 personer er døde med corona det seneste døgn.