Medie: Kronprinsparret i alvorlig krise

17/6/22 09:28

Thea M. Andersen

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Nu er sagen blevet så stor og alvorlig, at deres brand som kronprinspar kan tage skade af den.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er i øjeblikket i deres "største krise" nogensinde og havnet i en “seriøs shitstorm”..

Årsagen til de hårde ord er deres håndtering af den Herlufsholm-sagen - eller mangel derpå.

Det skriver TV Guide.

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at Kostskolen Herlufsholm er endt i mediestorm, efter TV 2 sendte "Herlufsholms hemmeligheder" den 5. maj 2022. I dokumentaren står en række tidligere elever frem og fortæller om kostskolens skyggesider - en voldelig kultur med krænkelser og mobning.

Efter dokumentaren blev sendt, fik det blandt andet statsminister Mette Frederiksen, kronprinsparret og andre til at reagere.

"Som forældre til et barn, der går på Herlufsholm, er vi dybt rystede over de vidnesbyrd, der kommer frem i den aktuelle dokumentar om skolen. Det er hjerteskærende at høre om systematisk mobning og om den krænkelses- og voldskultur, som mange har været en del af," lød det fra Kronprinsparret.

Selvom kronprinsparret var "dybt rystede", har det ikke skræmt dem væk.

"Prins Christian fortsætter på skolen efter sommer, hvor prinsesse Isabella også begynder i 9. klasse efter sommerferien," skriver TV Guide.

På trods af stort pres fra både danskere på sociale medier og pressen, er det et valg, som de hverken vil forklare eller forsvare. 

Det hele eskalerede efter et besøg på Haslev Idrætsefterskole. Her var kronprinsessen på besøg med Mary Fonden for at tale om mental trivsel. Dertil mente flere af skolens elever, at det var dobbeltmoralsk at hun talte om trivsel, men fortsat lod sine børn have deres skolegang på Kostskolen Herlufsholm.

Det er dog en svær situation for Kronprinsparret.

Prins Christian og prinsesse Isabella vil nemlig gerne gå på skolen.

“Det er en alvorlig krise for kronprinsparret. Det er en form for bekræftelse af det, der er foregået, når de ikke siger noget. (Og) det er et kongeligt blåstempel, når de vælger at ignorere det,” siger William Atak, der arbejder for Ekstra Bladet, og tilføjer:

“Kronprinsparret er et elskeligt par, som mange kærer sig om. De er så at sige foran på point blandt folket, men den her sag er blevet så stor og alvorlig, at deres brand som kronprinspar kan tage skade af den."