Medie melder ud: Alt indhold bliver gratis

22/08/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det vil fremover ikke koste en rød reje at tage del af indholdet.

Mest læste i dag

Mediet Mediano tager et drastisk skridt ved at fjerne alle betalingsmure og gøre alt indhold gratis. Dette er en del af mediets nye strategi, der peger frem mod 1. juni 2026, hvor Mediano fejrer sit 10-års jubilæum.

Chefredaktør Peter Brüchmann har annonceret beslutningen i et blogindlæg, hvor han skriver: "Farvel til betalingsmuren. Alt er gratis. Goddag til Fodboldens Public Service."

Dette markerer en ny æra for mediet, hvor længere artikler, også kendt som "longreads," vil være gratis.

For nylig præsenterede Mediano sit regnskab for 2022, som Brüchmann selv beskrev som "verdens mindste overskud" på 10.397 kr. Mediet har næsten 3000 betalende medlemmer i "Støt Mediano," som Brüchmann vurderer indbringer over en million kr. på et rullende år. Mediano har et mål om at nå 4000 medlemmer.

Støt Mediano: Frivilligt abonnement

"Støt Mediano" er et frivilligt abonnement, hvor brugerne kan støtte mediet med et selvvalgt beløb. Dette initiativ vil fortsætte, selvom alt indhold nu bliver gratis. Mediet tjener også penge på sponsorater.

Mediano planlægger at udvide antallet af længere artikler, og en del af dem vil blive indlæst. Dette skridt er en del af en større vision om at gøre fodboldinformation tilgængelig for alle.

Anbefalet til dig