Medie melder ud: Nu skal danskerne have fjerde stik

22/6/22 07:23

Thea M. Andersen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
På dagens pressemøde vil statsministeren formentlig komme med store nyheder.

Onsdag vil statsminister Mette Frederiksen formentlig komme med store nyheder, når hun klokken 10.00 indkalder til coronapressemøde.

Kontakttallet i Danmark er beregnet til 1,1.

Kontakttallet, der tidligere blev kaldt smittetrykket, er en epidemiologisk indikatorbruges, som Statens Serum Institut (SSI) bruger til at vurdere epidemien. Hvis kontakttallet er over 1 vokser epidemien, hvis det er under 1, aftager epidemien. Det betyder altså, at epidemien nu er begyndt at vokse.

Samtidig er det blevet meldt ud, at den ekstremt smitsomme nye BA.5-variant nu er dominerende i Danmark, og derfor har Mette Frederiksen tirsdag indkaldt til et pressemøde om "coronastrategien i de kommende måneder."

Det skriver Dagens.dk.

Pressemødet vil blive afholdt i statsministeriet, og blandt andre statsminister Mette Frederiksen vil være til stede. 

Flere har frygtet, at regeringen vil genindføre coronarestriktioner, og selvom eksperter har udtalt, at det næppe er tilfældet, så erfarer flere medier nu, at forskellige tiltag vil tages i brug.

TV 2 melder ud, at alle danskere over 50 år vil blive tilbudt et fjerde stik mod coronavirus, og tilbuddet vil ifølge B.T. være med virkning fra den 1. oktober.

Det erfares, at tilbuddet vil gælde tidligere for plejehjemsbeboere. Formentlig omkring midt september. 

Nyheder24 vil følge pressemødet tæt og opdatere i løbet af dagen.