Medie: Mindre genåbning kan være på vej

12/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Sundhedsministeren har indkaldt til et møde, hvor emnet er en mindre og regional genåbning. Særligt tre ting kan måske få lov til at åbne igen, lyder det.

Mest læste i dag

Nu kan en gradvis og geografisk-baseret genåbning være på vej. Det skriver Ekstra Bladet efter at have talt med sundhedsordførere fra flere af folketingets partier. 

Disse fortæller til avisen, at de er blevet indkaldt til møde hos sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fredag, hvor en regional genåbning skal diskuteres. Angiveligt vil sundhedsministeren gennemgå flere modeller for, hvordan en regional genåbning potentielt kunne gennemføres. 

En yderligere genåbning har været diskuteret ugen igennem, da de daglige smittetal har været lave gennem længere tid. Helt akutelt var det dog eleverne i 0.-4. klasses tilbagevende til skolen mandag i denne uge, der rigtigt har fået sat gang i blusset. 

Ved denne lejlighed afviste statsminister Mette Frederiksen (S) ellers, at der ville blive åbnet yderligere op inden de nuværende restriktioner udløber i slutningen af februar. 

Disse tre ting regnes der på

Der er særligt tre ting, som eksperterne regner på forud for mødet med partiernes sundhedsordførere. 

Det er en tilbagevending til skolen for de ældste elever, en delvis åbning af detailhandlen og visse udendørs aktiviteter, der måske kan få lov til at åbne igen. 

"Det vil ikke være til at bære, hvis vi skal vente på, at den sidste mørkerøde kommune får tallet ned, før vi kan åbne landet op. Der bliver vi nødt til at se mere regionalt på det, men det er ikke helt nemt. Det er noget, vi skal gå varsomt til," fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke torsdag til TV2.

Hvad kriterierne for at en given kommune, region eller by har så få smittede, at en regional genåbning kan komme på tale, vides endnu ikke. 

Partiernes sundhedsordførere mødes med Magnus Heunicke klokken 10 fredag formiddag.