Medie: Putin er døende af kræft

06/03/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den russiske præsident, Vladimir Putin, lider angiveligt af kræft. Det hævder en kilde i Pentagon.

Mest læste i dag

Vladimir Putin er blevet diagnosticeret med terminal tarmkræft, ifølge efterretningsrapporter fra Pentagon og i Ukraine.

Det menes, at hans 'hævede ansigt' er et tegn på, at han får kemoterapi eller tager steroider. Hans ikke-smilende udtryk viser, at han er i konstant smerte, fortæller amerikanske kilder. Det skriver Daily Star.

Dette kan potentielt have gjort den russiske præsident mere aggressiv. Det rygtes ligeledes, at angrebet på Ukraine skyldes, at han ved, at han er døende, og at han ønsker at efterlade et eftermæle.

En tidligere militær efterretningsofficer, der nu arbejder i Pentagon, har udtalt, at analytikere har studeret den 69-årige Putin, og at de mener, at han er alvorligt syg.

"Tidligere har vi set ham smile, men i 2022 er der få billeder af ham, hvor han ser glad ud," siger kilden.

"Hans blik tyder på, at han har smerter, og vores folk fortæller, at hans vrede blik højst sandsynligt er et resultat af, at han er i smerte."

"Vores folk er overbeviste om, at han er syg. Han er bekymret for coronavirus, hvorfor han holder sine medarbejdere på afstand."

Vladimir Putin beordrede en invasion af Ukraine torsdag den 24. februar. Siden da har han sat Rusland i atomberedskab, hvilket har øget frygten for, at en atomkrig kan være lige om hjørnet.

Landets udenrigsminister har også udsendt en advarsel om, at hvis en tredje verdenskrig skulle opstå, ville det involvere atomvåben og være meget ødelæggende.

Den tidligere udenrigsminister og læge Lord Owen har desuden hævdet, at præsident tager muskelforstærkende stoffer, hvilket skulle have fået hans ansigt til at ændre sig.

Derudover er der eksperter, der har hævdet, at de mener, at Putins isolation under coronaviruspandemien har haft indflydelse på hans mentale helbred, hvilket har presset ham til at træffe en beslutning om at invadere Ukraine.

Anbefalet til dig