Medie: Regeringen forlænger restriktionerne

28/1/21 14:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det ser ikke ud til, at en genåbning venter lige om hjørnet.

Partilederne fra Folketingets partier blev tidligere torsdag kaldt til møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S). Emnet var coronavirus, men detaljerne var meget sparsomme. Det eneste, der fremgik af mødeindkaldelsen var, at mødet ville dreje sig om COVID-19. 

Nu mener dagbladet B.T. at vide, hvad der er blevet diskuteret på mødet, der gik i gang klokken 14. Det vender vi tilbage til om et øjeblik. 

De restriktioner, der lige nu gælder i Danmark, udløber 7. februar. Både statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke har af flere omgange indikeret, at der ikke venter danskerne en stor genåbning lige foreløbigt. 

Meldingerne fra danges møde mellem regeringen og partilederne tyder på, at det ikke har ændret sig synderligt. 

Pressemøde senere

De nuværende restriktioner er særligt ansporet af den britiske variant af coronavirus, der har spredt sig til mange lande, siden den første gang blev fundet i Kent i Sydøstengland. 

Selvom denne variant af coronavirus ikke umiddelbart er mere farlig end den gængse, så smitter den mellem 36-50 procent mere, peger forskernes data på, derfor vækker den bekymring. 

Nu fortæller B.T., at regeringen på mødet med partilederne har lagt op til, at de nuværende restriktioner forlænges. Ifølge avisen vil regeringen forlænge indtil 28. februar.  

Samtidig har Statsministeriet indkaldt til pressemødet. Det går i gang torsdag klokken 18.