Medie: Regeringen indkalder til møde om genåbning

18/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Regeringen indkalder nu til møde om genåbning.

Mest læste i dag

Nu ser det ud til, at der sker noget med genåbningen af landet. 

Tidligere torsdag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortælle, at regeringen ville have et grundlag at melde ud på i starten af næste uge. Det ser nu ud til at være sandt. 

Det viser sig nemlig, at landets borgmestre er blevet indkaldt til et møde i næste, hvor netop en yderligere genåbning er på bordet. I første omgang ser det ud til, at det særligt er nogle af landets yngre borgere, der godt kan begyndte at glæde sig. 

Det fortæller DR, der er i besiddelse af invitiationen til mødet.

Det får muligvis lov at åbne igen

Når landets borgmestre mødes med regeringen mandag formiddag, så vilder - ifølge af mailen, som DR er kommet i besiddelse af - blive diskutere en genåbning af Folkeskolen samt en ny teststrategi. 

Borgmestrene skal mødes med sundhedsminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Nick Hækkerup (S) samt børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses og forskningsminister Ane Halsbo Jørgensen (S). 

"Mødet indkaldes med henblik på at drøfte strategiens overordnede linjer og kommunernes rolle i forhold til at understøtte en videre genåbning af grundskolen såvel som det bredere samfund," skrives der i indbydelsen. 

Mødet finder sted mandag klokken 11.