Medier: Disse restriktioner indføres nu i Danmark

05/1/21 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu indføres der nok en gang nye restriktioner her til lands.

Partilederne fra Folketingets partier var tirsdag inviteret til møde med sundheds- og ældreminister Magnus Heuncike (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S). 

Allerede fra morgenstunden forløb det, at en stramning af de gældende restriktioner kunne være undervejs. Det skyldtes blandt andet, at SF, Enhedslisten og Radikale allerede tidligt tirsdag meldte ud, at de mener der gør børes mere, så den smitsomme britiske corona-variant ikke får for godt fat i Danmark. 

Det ser ud til, at den dagsorden har vundet genklang hos regeringen. 

Nu skriver flere danske medier, at de erfarer, at der en stramning af de gældende restriktioner på vej. Det er partilederne blev orienteret om på mødet med Heunicke og Hækkerup. 

Sådan strammes der

Det forlyder, at forsamlingforbuddet sænkes. 

Lige nu er forbuddet 10 personer, men nu sænkes det til fem personer. Det sker efter en anbefaling fra Statens Serum Institut. Derudover anbefales det, at handlende i de butikker, der endnu holder åbent, holder to meters afstand istedet for en. 

Kirsten Normann Andersen, sundhedsordfører, fra SF, har udtalt sig om de nye restriktioner til Jyllands-Posten

"Selvfølgelig er det aldrig rart at skulle indføre flere restriktioner, men det er meget nødvendigt – både når man ser på det aktuelle smittetryk og i øvrigt ved, at der er en engelsk mutation i spil, som smitter vanvittigt meget, siger hun og understreger, at Danmark burde have været lukket mere ned allerede i december."

Hvornår de nye restriktioner meldes ud, er endnu uklart. Det virker dog sandsynligt, at enten Statsministeriet eller Sundheds- og Ældreministeriet inviterer til pressemøde senere tirsdag. Sådan har mønsteret været de fleste andre gange, hvor restriktionerne er blevet strammet.