Medier: Ny dansk vaccine-melding

Foto: Shutterstock

Brugen af vaccinen fra Johnson & Johnson genoptages ikke, rapporterer flere medier mandag.

Nu er det slut, erfarer en række medier. Heriblandt B.T. 

Ifølge avisens oplysninger har Sundhedssstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen truffet beslutning om at droppe brugen af vaccinen fra Johnson & Johnson. Det er kommet frem på det møde, der mandag klokken 14 gik i gang blandt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og repræsentanter for de andre partier i Folketinget. 

Årsagen er, at der er en sammenhæng mellem vaccinen og sjældne men alvorlige tilfælde af blodpropper. Det får nu de danske sundhedsmyndigheder til at trække stikket på vaccinen, der har været sat i bero i en periode. 

Læs også

Advarer: Onsdag sker det

Åbner for frivillige

Tidligere mandag forlød det i flere medier, at Sundhedsstyrelsen nu er åbne for, at danskere - der selv ønsker det - frivilligt kan få et stik med vaccinen fra AstraZeneca. Det var, som bekendt, den første vaccine, der blev sat i bero. Sidenhen valgt sundhedsmyndighederne at trække stikket på vaccinen. 

Det skyldtes, at vaccinen fra AstraZeneca ligeledes kunne kobles til sjældne men alvorlige blodpropper.  I den forbindelse udtalte Sundhedsstyrelsen direktør, Søren Brostrøm, følgende: 

"Samlet set må vi sige, at resultaterne viser, at der er tale om et reelt og alvorligt bivirkningssignal ved vaccinen fra AstraZeneca. Ud fra en samlet overvejelse har vi derfor valgt at fortsætte vaccinationsprogrammet for alle målgrupper uden denne vaccine,” sagde direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm i en pressemeddelelse.

”Det har været en svær beslutning midt i en epidemi at fortsætte vaccinationsprogrammet uden en effektiv og tilgængelig vaccine mod COVID-19. Men vi har andre vacciner til rådighed, og vi har god kontrol med epidemien. Samtidig er vi nået langt med at vaccinere de ældre aldersgrupper, hvor forebyggelsespotentialet ved vaccination er størst. Alder er den væsentligste risikofaktor for at blive alvorligt syg med COVID-19. De kommende målgrupper for vaccination har lavere risiko for et alvorligt forløb af COVID-19. Det skal opvejes mod, at vi nu har en kendt risiko for alvorlige skadevirkninger ved vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca, også selvom risikoen i absolutte tal er lille,” siger Søren Brostrøm.

Læs også

Sender skarp advarsel: "Gør du det, kan du blive straffet"

 

 

 

 

 

Læs også