Medier rapporterer: Putin er allerede død

30/05/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin er muligvis allerede død. Det mener MI6-kilder, der hævder, at han kunne være blevet erstattet af en dobbeltgænger.

Mest læste i dag

Ruslands Vladimir Putin er muligvis allerede død, mener britiske efterretningschefer. Senior MI6-chefer siger, at den russiske præsident har været alvorligt syg, og at hvis han var død, ville hans kumpaner dæmpe det for at beholde magten så længe som muligt.

En kilde fortalte til Daily Star, at Putins seneste medieoptrædener højst sandsynligt var blevet optaget på forhånd. En dobbeltgænger kan også være blevet brugt ved offentlige begivenheder, såsom Moscow Victory Day Parade tidligere på måneden.

"Putin er meget syg, og når han dør, vil hans død blive holdt hemmelig i uger, hvis ikke måneder," sagde en efterretningskilde.

"Der er også mulighed for, at han allerede er død. Det er umuligt at vide. Det menes, at Putin tidligere har brugt dobbeltgængere, når han har været syg, og Kreml kunne gøre det nu. Putin er leder af en lille gruppe højtstående embedsmænd, som er fuldstændig loyale over for ham. Den virkelige frygt (for hans kumpaner) er, at når først hans død er annonceret, kan der være et Kreml-kup, og russiske generaler vil ønske at trække sig tilbage fra Ukraine," tilføjede kilden.

Præsidentens helbred er klart forværret de seneste måneder. Han har virket mindre mobil, og hans ansigt har været oppustet, og rygter om, at han kunne have blodkræft har floreret.

Det er en udbredt opfattelse, at han tager steroider eller modtager kræftbehandling, som har fået ham til at se hævet ud.

For to uger siden sagde en russisk oligark med tætte forbindelser til Kreml, at Putin er "meget syg af blodkræft" og blev opereret, før han invaderede Ukraine.

Ukraines chef for militær efterretningstjeneste, generalmajor Kyrylo Budanov, hævdede også, at Putin er alvorligt syg af kræft.

Russisk ekspert Fiona Hill, som har mødt Putin tidligere, sagde, at han "ikke så så godt ud" og muligvis indtog "høje doser af steroider".

Anbefalet til dig