Meget få ved det: Når du rammer pensionsalderen, bliver du meldt ud

Nyheder
Foto: Shutterstock
De færreste er klar over det.

Lige nu læser andre også

Langt størstedelen af de arbejdende danskere er medlem af en a-kasse.

For mange gælder det nok endda, at de har været det i flere årtier, så de er sikret retten til dagpenge ved eventuel ledighed.

Men når man når folkepensionsalderen (67 år i 2024, red.) sker der noget, de færreste er opmærksomme på.

Her bliver man nemlig automatisk meldt ud af sin a-kasse - uanset om man går på pension, eller om man fortsætter med at arbejde.

Det skriver pensionforalle.dk.

Du skal selv melde dig ind igen

Det giver jo sådan set også god mening, at man automatisk bliver meldt ud af noget, der er beregnet til danskere i arbejde. På den måde skal man ikke selv være opmærksom på at få det gjort.

Men i takt med, at flere seniorer vælger at fortsætte med at arbejde, selvom de har nået folkepensionsalderen, kan det give mening for mange stadig at være medlem af en a-kasse.

Ønsker man fortsat, at være medlem af, efter man er du er nået folkepensionsalderen, kan man melde din ind som seniormedlem.

Seniormedlemmer har adgang til den samme vejledning til jobsøgning som andre medlemmer, men kan ikke modtage dagpenge.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig