Meghan Markle: ‘Folk kalder mine børn N-ordet’

Af: Naja Radik

|

30/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Meghan Markle har påstået, at N-ordet blev brugt til at beskrive hende og Harrys barn.

Mest læste i dag

Hertuginden af Sussex sagde, at hun ærgrede sig over, at lade billeder af sine børn blive rundsendt til medierne af den kongelige presse, på grund af racistisk sprogbrug. 

Hun kom med kommentarerne i et stort interview med magasinet The Cut, hvor hun rasede mod pressens behandling af sin familie og det faktum, at hun ikke kunne dele billeder på en personlig Twitter-konto under kongelig medieprotokol.

Meghan diskuterer praksis med, at oplysninger om de kongelige og deres familier distribueres til nyhedsmedier, og ser ud til, at beskylde pressen for at bruge N-ordet til at beskrive sit barn.

Hun fortalte magasinet: 

“Der er bogstaveligt talt en struktur, hvormed hvis du vil frigive billeder af dit barn, skal du først dele dem med visse medier.” 

Hun fortsatte: 

“Hvorfor skulle jeg give de selvsamme mennesker, der kalder mine børn N-ordet, et billede af mit barn, før jeg kan dele det med de mennesker, der elsker mit barn?” 

Det er uklart, om hun refererede til en eller flere personer, og om hun refererede til nyhedsorganisationer eller den kongeliges egen pressemaskine.

De vage bemærkninger kunne også være en henvisning til kommentatorer på instagram. 

Meghan og Harry brugte i en periode en fælles @KensingtonRoyal konto med Kate og William, inden hun og Harry lancerede deres egen i 2019. 

Anklagen ser også ud til at gå længere end Meghans nu berygtede påstand om, at en højtstående kongelig åbent diskuterede farven på sit dengang ufødte barns hudfarve. 

Den påstand fremsatte hun under parrets interview med Oprah, men det er første gang, hun beskylder nogen eller mere end én person for at bruge N-ordet.

Meghan diskuterede også, hvordan parret tilbød at flytte til et andet land, da forholdet til den bredere kongelige familie blev flosset.

Hun sagde: 

“Alt for bare… for bare ved at eksistere forstyrrede vi dynamikken i hierarkiet. Så vi tænkte, okay fint, lad os komme væk herfra.” 

Men, hævder hun, parret blev forhindret i at gøre det. 

Da hun blev presset, afviste hun at spekulere i, hvorfor de ikke havde fået lov til det. 

Det blev rapporteret i august 2021, at Harry havde fortalt New Zealands generalguvernør Dame Patsy Reddy, at parret havde overvejet at flytte dertil.

Podcasts, boghandler og tv-serier er alle blevet diskuteret eller annonceret, og parret driver nu deres eget firma, Archewell. 

Meghan og hendes team afviste forslag om, at de planlægger en reality-serie, men hun udelukkede ikke et mere personligt tv-indslag om hende og Harry. 

Hun sagde: 

“Det stykke af mit liv, jeg ikke har været i stand til at dele, som folk ikke har været i stand til at se, er vores kærlighedshistorie.” Det skriver Metro.

Anbefalet til dig