Meghan Markle og prins Harry "degraderet" til bunden af ​​kongefamiliens hjemmeside

28/9/22 04:58

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Parret står nu nederst på listen sammen med prins Andrew og mindre kongelige.

Parret siges tidligere at have stået omkring halvvejs nede på den officielle hjemmeside, under senior royale og over mindreårige medlemmer af familien.

Siden er dog efterfølgende blevet opdateret efter dronningens død, og parret står nu under kongelige som prinsesse Alexandra og hertugen og hertuginden af ​​Gloucester.

Og ikke-arbejdende kongelige som prins Michael af Kent og hans kone Marie-Christine er blevet fjernet helt fra siden, rapporterer The Telegraph.

Skiftet kommer efter, at kong Charles siges at planlægge at skabe et "slanket" monarki under hans regeringstid og sagde, at offentligheden ikke ønsker at betale for en stadigt voksende kongefamilie.

I mellemtiden forbliver prinsesse Alexandra, hertugen af ​​Kent og hertugen af ​​Gloucester, dronningens fætre, alle på siden, da de stadig er arbejdende medlemmer.

Meghan og Harry blev flyttet til halvvejs nede på siden for omkring 15 måneder siden. De havde tidligere siddet under prinsen og prinsessen af ​​Wales, men blev flyttet efter 'Megxit'.

"Degraderingen" kommer, mens parret stadig venter på titlerne på deres børn Archie og Lilibet. Det skriver The Sun.

Kongen siges, at stadig skal tage stilling til titlen på børnene, som under hans tiltrædelse nu er kvalificeret til titlerne Prins og Prinsesse.

I henhold til protokoller etableret af kong George V i 1917 har dronningens bedstefar, børn og børnebørn af en suveræn automatisk ret til titlen HRH og prins eller prinsesse.

Men mens paladset har opdateret sin hjemmeside for at flytte Archie og Lilibet til henholdsvis sjette og syvende i rækken, forbliver deres titler Master og Miss.

En talsmand for Buckingham Palace sagde: "At opdatere kærlighed på en hjemmeside virker ikke helt. Vi vil arbejde med at opdatere hjemmesiden, når vi får information."

Ifølge Roya Nikkhah, kongelig redaktør for The Sunday Times, er forsinkelsen "øgende spændinger" mellem kongen og Harry og Meghan.