Meghan Markle taler ud om rædselsfuldt øjeblik: Brand brød ud i sønnen Archies værelse

23/08/2022

Naja Radik

Foto: Toby Melville/PA Images/Ritzau Scanpix
Meghan Markle har genoplevet det rædselsøjeblik, hvor branden brød ud i sønnen Archies børneværelse.

Mest læste i dag

Det længe ventede første afsnit af Meghans podcast “Archetypes” faldt i dag - næsten to år efter, at Sussexerne underskrev deres, ifølge rygterne, 18 millioner pund (knap 159 millioner danske kroner, red.) kæmpe aftale med Spotify. Det skriver The Sun.

I den fortæller hertuginden af Sussex sin veninde Serena Williams om det skrækkelige øjeblik, hun fik at vide, at Archies børneværelse var brudt i brand tilbage i 2019. 

Meghan og Harry var på besøg i den sydafrikanske by Nyanga, da myndighederne fortalte Meghan, at der var brand i babyens værelse. 

Parret løb til deres søn for at finde deres daværende barnepige, kun navngivet som Lauren, i tårer. 

Meghan fortalte: 

“I det øjeblik vi landede, måtte vi aflevere Archie i denne bolig vi skulle bo i, for han skulle gøres klar til at få en lur.” 

“Vi gik straks til en officiel forlovelse i denne by kaldet Nyanga, og der var dette øjeblik, hvor jeg står på en træstub, og jeg holder denne tale til kvinder og piger…” 

“Vi afslutter forlovelsen, vi sætter os ind i bilen, og de siger: ‘Der har været brand i boligen. Der har været brand i babyens værelse’.” 

Hun tilføjer: 

“Vi kommer tilbage, og vores fantastiske barnepige Lauren er i tårer.” 

Hun skulle lægge Archie ned til sin lur, og hun sagde bare: ‘Ved du hvad? Lad mig lige få en snack nedenunder’.” 

“Hun var fra Zimbabwe og vi elskede, at hun altid bandt ham på ryggen med en sutteklud, og hendes instinkt var, at hun ville tage ham med hende før hun lagde ham til at sove.” 

“I den tid, hun gik nedenunder, brød varmeapparatet i børneværelset i brand.” 

“Der var ingen røgalarm. Nogen lugtede tilfældigvis bare røg nede ad gangen, gik ind og slukkede ilden.”

“Han skulle have sovet derinde.” 

Meghan fortsætter: 

“Som mor siger; ‘Åh gud, hvad?’.” 

“Alle er i tårer, alle er rystede. Og hvad skal vi gøre? Gå ud og lav endnu et officielt arrangement.” 

“Jeg sagde at det ikke gav mening. Om de da ikke bare kunne fortælle folk hvad der var sket, og jeg tror, at fokus ender med at være på hvordan det ser ud, i stedet for hvordan det føles.” 

“Og en del af det humaniserede og gennembruddet af disse etiketter og disse arketyper og disse kasser, som vi er sat ind i, er at have en vis forståelse for de menneskelige øjeblikke bag kulisserne, som folk måske ikke har nogen viden om og at give hinanden en pause.” 

“Fedt vi gjorde det, vi var nødt til at forlade vores baby.” 

I showet afslører hertuginden af Sussex også, hvordan hendes liv ændrede sig, da hun sluttede sig til familien, og hævder, at hun havde følt negativiteten ved at blive stemplet som “ambitiøs”. 

I episoden siger Meghan: 

“Så jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde personligt følte den negative konnotation bag ordet ambitiøs, før jeg begyndte at date min nu mand.” 

“Og øh, ambition er åbenbart, øh… en forfærdelig, forfærdelig ting, for en kvinde, ifølge nogle.” 

“Så da jeg har mærket negativiteten bag det, er det virkelig svært at fortryde det.” 

“Jeg kan heller ikke se det i de millioner af piger og kvinder, der regelmæssigt gør sig mindre og mindre - så meget mindre.” 

Meghan og hendes mand Harry forlod den kongelige familie og flyttede til Amerika i 2020.

Dagens banebrydende episode indeholder også samtaler med førende ekspert på køn, Laura Kray. 

Meghan åbner podcasten med at sige: 

“Da jeg var elleve år gammel og voksede op i LA, så jeg en reklame, der ville ændre den måde, jeg forstod min plads i verden på.”

“Lad mig gøre det helt klart: Det var ikke fordi, denne annonce var en eller anden form for genial markedsføring, faktisk var det lige modsat.” 

“Så her er hvad der skete: Jeg gik i 6. klasse, jeg sad i mit klasseværelse og vi så tv, da en reklame kom på.” 

Lyden fra Ivory Dish Soap reklame afspilles derefter. 

Meghan optrådte berømt i et Nick News-segment i 1993, der adresserede annoncen, og sagde, at “det sårede mine følelser”. 

Hun fortsætter med at sige: 

“Hej, jeg hedder Meghan. Og dette er Arketyper - min podcast om de etiketter og tropper, der forsøger at holde kvinder tilbage.” 

“I løbet af de næste mange episoder kommer vi til at leve inde og rive de kasser fra hinanden, som kvinder er blevet placeret i gennem generationer - kasser som diva, skør, kælling og luder.”

“Nogle af disse ord, disse etiketter, er hårde, de er slibende. Og jeg vil gerne til bunds i, hvor de kommer fra, hvorfor de har holdt fast så længe, og vigtigst af alt, hvordan vi kommer forbi dem.”

Anbefalet til dig