Meghan og Harry besøger kongefamilien

15/4/22 08:40

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Harry og Meghan holdt hemmelige samtaler med dronningen og prins Charles på Windsor Castle torsdag, efter at have besøgt Storbritannien på vej til Invictus Games i Holland.

Det er første gang, at hertuginden af ​​Sussex har sat sine ben i Storbritannien siden det såkaldte 'Megxit', da hun og Harry stoppede som arbejdende royale, og efterlod den kongelige familie med deres opgørende Oprah-interview, hvor de anklagede en unavngiven senior royal for  racisme.

Charles blev også anklaget for at afskære Harry økonomisk, og for at undlade at støtte ham, hvilket oprørte den fremtidige konge og forårsagede en splid mellem parret. De havde sjældent talt sammen siden før gårsdagens overraskende møder. Det skriver DailyMail.

Meghan så sidst dronningen ved en akavet Commonwealth Day-tjeneste den 8. marts 2020, men har siden hævdet, at hun regelmæssigt talte med hende i telefonen og over videoopkald.

I mellemtiden har Harry ikke set sin bedstemor personligt siden prins Philips begravelse i april sidste år, da han kortvarigt fløj over fra deres nye hjem i USA. Men deres kontakt var begrænset på grund af Covid-restriktioner.

Han har siden indledt en retssag ved Højesteret mod Indenrigsministeriet og hævder, at det er for farligt at bringe sin familie til Storbritannien, efter at være blevet frataget sin officielle beskyttelse fra Metropolitan Police.

Det vides ikke, hvordan parret ankom - om de tog et privat jetfly eller fløj ind kommercielt.

De ankom i onsdags og menes at have boet i Frogmore Cottage, det hjem, de har beholdt på trods af at de forlod Storbritannien, hvor prinsesse Eugenie og hendes familie i øjeblikket overnatter.

De menes ikke at have deres børn, Archie og Lilibet med, sidstnævnte af hvem dronningen aldrig har mødt.

Hertugen ønsker at tage sine børn med for at besøge Storbritannien, men han har sagt, at familien 'ikke er i stand til at vende hjem', fordi det er for farligt, hævdede en juridisk repræsentant.

Den royale forfatter Phil Dampier sagde, at parret vil forsøge at bruge det beskyttelsesniveau, de modtager i Holland, til at bevise over for britiske myndigheder, at de burde have det samme på deres besøg.

"Harry og Meghan er ikke længere medlemmer af den kongelige familie og har sagt, at de er private borgere, men ikke når det kommer til sikkerhed," sagde hr. Dampier og fortsatte:

"De fortjener ikke VVIP-status, da de ikke længere er medlemmer af den kongelige familie. Jeg formoder, at de hollandske myndigheder har givet dem VVIP-status for at formilde dem. Det er noget sludder at sige, at de ikke ville have fået fuld sikkerhed, hvis de havde gidet at deltage i prins Philips mindehøjtidelighed. De ville have været i den kongelige boble og haft fuld sikkerhed under rejsens varighed."