Meghan og Harry genforenes med kongehuset i sorg på Buckingham Palace

Af: Naja Radik

|

14/09/2022

Foto: Fd/Alex Dias/Ritzau Scanpix
Foto: Fd/Alex Dias/Ritzau Scanpix
Prins Harry og Meghan Markle rejste i aftes til Buckingham Palace for at slutte sig til kong Charles, da dronningen “kom hjem” for sidste gang.

Mest læste i dag

Hertugen og hertuginden af Sussex var klædt i sort, da de ankom i bil til den kongelige residens i det centrale London. 

Prins William og Kate, den nye prinsesse af Wales, sluttede sig til dem i paladset, hvor 1. bataljon Coldstream Guards gribende hilste på den afdøde monarks kiste med en æresvagt. 

Harry vil forene sig med sin bror og Charles senere i dag, når de går bag dronningens kiste, da den forlader paladset til Westminster Hall, hvor hun vil ligge i fire dage.

Prins Andrew, prinsesse Anne og prins Edward vil slutte sig til dem i optoget, der skal afgå klokken 14.22 og ankomme til Parlamentets huse klokken 15. 

Kate, Meghan og Camilla, dronninge konsorten, vil rejse i bil til tjenesten, der varer omkring 20 minutter og ledsages af ærkebiskoppen af Canterbury. 

Hundredtusinder af mennesker forventes at vise deres respekt efter at have stået i kø i timevis.

De første sørgende meldte sig i køen til dronningens kiste, mere end 48 timer før den officielt åbner klokken 17 og fortsætter til klokken 6.30 mandag, dagen for begravelsen.

Regeringens vejledning siger, at køen forventes at være meget lang, med folk, der står i mange timer, muligvis natten over og med meget lidt mulighed for at sidde ned. 

Det var følelsesladede scener tirsdag aften, da dronningens kiste blev bragt til London med fly. 

Da rustvognen med kisten begyndte sin rejse, stod folk tavse ved vejen med nogle, der optog det historiske øjeblik på deres telefoner.

Lørdag gjorde William og Harry fælles front med deres koner under en gåtur uden for Windsor Castle. 

Brødrene har et veldokumenteret uroligt forhold, men deres bedstemors død så dem uventet sammen, for at hilse på royale fans og se havet af blomster. 

I sin tale til nationen fredag talte Charles om sin kærlighed til Harry og Meghan og sagde: 

“Jeg vil også udtrykke min kærlighed til Harry og Meghan, mens de fortsætter med, at opbygge deres liv i udlandet.”

I Harrys hyldest til sin bedstemor, sagde han, at han ønskede, at ære sin far i begyndelsen af hans regeringstid som konge. 

Sidste gang Charles og hans to sønner alle blev set sammen offentligt, var ved taksigelsen for dronningen i St. Paul’s Cathedral under platinjubilæet i juni. Det skriver Metro.

Anbefalet til dig