Melder ud: Dronning Margrethe må afbryde ferie

21/08/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Dronningen har været nødsaget til at forkorte sin ferie.

Mest læste i dag

Dronning Margrethe har afbrudt sin franske ferie for at vise Danmarks støtte til Ukraine.

Hun er i dag vært ved en frokost på Christiansborg Slot til ære for det officielle besøg af Ukraines Præsident, Volodymyr Zelenskyj, og førstedame Olena Volodymyrivna Zelenska.

Det fremgår af Kongehusets hjemmeside, ligesom det også i kalenderen her fremgik, at dronningen oprindeligt skulle holde ferie i Frankrig frem til den 24. august.

Dette besøg understreger den danske opbakning til det ukrainske forsvar, både i form af militær støtte og langsigtede tiltag for landets befolkning.

Selvom dronningen oprindeligt skulle have været på ferie i Frankrig indtil den 24. august, valgte hun at vende tilbage tidligere. Dette skyldes betydningen af det ukrainske præsidentpars besøg.

Dronning Margrethe ankom til København fra sit vinslot i Cayx, hvor hun har opholdt sig siden den 10. august.

Kronprinsparret vil også deltage i frokosten, og det var faktisk planlagt, at kronprinsen skulle fungere som regent i dronningens fravær fra 10. til 24. august. Men dronningens beslutning om at vende tilbage tidligere ændrede dette.

Allerede søndag bød kronprinsesse Mary og den danske regering det ukrainske præsidentpar velkommen til Danmark. Dette markerer parrets første officielle besøg i landet og symboliserer den danske støtte til Ukraine og dets folk.

Anbefalet til dig