Melder ud: Flystrejke kan ramme danskernes ferie

15/2/23 07:31

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Skal du flyve på vinterferie? Så kan din rejse blive påvirket af flystrejke.

Det er vinterferie, og mange danskere farer afsted mod varmere himmelstrøg eller snedækkede ladsskaber.

Lufthavnene der kan blive ramt af strejken er München og Frankfurt, og det er to af de mest travle lufthavne i hele Europa.

Strejken skal efter planen vare en dag og finde sted i lufthavne i byerne München, Frankfurt, Hamburg, Stuttgart, Dortmund, Hannover og Bremen. Det skriver TV2 Nyhederne.

Dette betyder, at det vil ramle sammen med danskernes vinterferie.

Folk der skal du og rejse skal være væbne dig med tålmodighed, da nyhedsbureauet dpa melder om aflysninger og forsinkelser.

Dpa tilføjer, at strejken især vil ramme indenrigsluftfarten.

Den tyske fagforening Verdi sagde i de tidlige timer onsdag morgen, at de opfordrede til en endagsstrejke i lufthavne over hele landet fredag.

Advarselsstrejken kommer forud for en anden runde af forhandlinger mellem fagforeningen og den offentlige sektors arbejdsgivere, der skal finde sted den 22. og 23. februar. Det skriver DW.

Ud over forhandlinger i den offentlige sektor på stats- og føderalt niveau er der også planlagt forhandlinger for jordpersonale på lokalt niveau og for luftfartssikkerhedsarbejdere på nationalt plan.

Alle tre grupper er omfattet af kollektive overenskomster.

"Arbejderne lægger i fællesskab pres på deres respektive arbejdsgivere, fordi forhandlingerne hidtil ikke har været i stand til at give resultater," sagde Verdi næstformand Christine Behle i en erklæring.