Melder ud: Mette Frederiksen kan være færdig som statsminister

Nyheder
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Joachim B. Olsen fortæller, at rygterne om Mette Frederiksen har floreret i en længere periode.

Mest læste i dag

Fredag aften meldte det norske medie VG ud, at Mette Frederiksen er blandt kandidaterne, der skal overtage stillingen som generalsekretær for Nato.

I skrivende stund sidder norske Jens Stoltenberg på posten, men han stopper med al sandsynlighed til september.

Rygterne om at Mette Frederiksen kunne være Jens Stoltenberg afløser har floreret i længere tid herhjemme i Danmark.

Sådan fortæller B.T.’s politiske kommentator Joachim B. Olsen:

“Der har floreret rygter om, at Mette Frederiksen er i spil som ny generalsekretær i Nato”, fortæller han, mens han samtidig tilføjer, at han ser det som ret usandsynligt.

VG har baseret historien om, at Mette Frederiksen kunne lande som generalsekretær i Nato på to anonyme kilder fra ‘højeste diplomatiske niveau’.

Men på trods af de anonyme kilder så vurderer Joachim B. Olsen, at sandsynligheden for, at det sker, er ret lav:

“Det vil så være den tredje nordiske generalsekretær i træk i Nato. Jens Stoltenberg, der er tidligere norsk statsminister, overtog posten fra Anders Fogh Rasmussen i 2014, og derfor virker det helt usandsynligt, at Mette Frederiksen skal overtage efter ham”, forklarer han.

Yderligere tilføjer han, at det ikke gavner Mette Frederiksens chancer, at Danmark stadig ikke bruger to procent af landets BNP på Forsvaret, hvilket ellers er en målsætning for de lande, der er medlem af organisationen.

Joachim B. Olsens sidste argument mod at Mette Frederiksen skulle overtage posten som generalsekretær er, at det ville være meget mærkværdigt, hvis hun allerede nu skulle forlade den midterregering, som hun sidder ved roret for.

På trods af at Mette Frederiksen ifølge VG’s kilder er vellidt hos den amerikanske præsident, Joe Biden, så vurderer Joachim B. Olsen, at det er på grænsen til at være urealistisk, at hun overtager posten.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig