Melder ud: Nu er der nyt om coronapasset

03/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
I dag er der nu nyt om, hvornår danskerne kan forvente at have et coronapas.

Mest læste i dag

Allerede om små to måneders tid vil danskerne have muligheden for at bevise, at de enten er vaccinneret eller ikke er smittet med coronavirus.

Finansminister Nicolai Wammen har nemlig fortalt på TV2 News, at det digitale coronapas vil være klar i maj.

Kort og godt vil et digitalt coronapas gøre det muligt, at du via en app på din telefon, kan fremvise din seneste negative coronatest eller vise, at du er blevet vaccinneret mod covid-19. Noget man især i rejsebranchen har set frem til.

Midlertidig løsning

Mange går nemlig og drømmer om, at der igen vil blive åbnet op for sommerferier, hvis man kan dokumentere, at man er blevet vaccineret mod covid-19 eller ikke er smittet med virussen.

Med appen vil der følge en QR-kode, som kan blive scannet i eksempelvis billetkontrollen eller lufthavnen. Her kan de så se, om du har lov til at komme ombord.

Det er i første omgang planen, at det digitale coronapas vil kunne bidrage til en genåbning af både kultur- restaurations- og rejsebranchen.

Vi ved dog fortsat ikke, hvilke steder du vil kunne benytte et coronapas og hvad det præcist vil give adgang til. Dette forventes der dog nærmere om inden coronapasset bliver frigivet.

Indtil det digitale coronapas står klart, vil man kunne benytte en anden løsning inde på sundhed.dk eller appen MinSundhed. Denne løsning står klar i løbet af denne måned.