Melder ud: Nu forbyder EU-Kommissionen det

23/2/23 11:48

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er nu bekræftet, at EU-Kommissionen forbyder det.

EU-Kommissionen har forbudt personalet at bruge den kinesiske sociale medie-app TikTok på grund af sikkerhedsproblemer, i det seneste eksempel på voksende belastninger mellem Beijing og Vesten.

Vestlige regeringer er i stigende grad bekymrede over beviser på, at kinesiske teknologivirksomheder hjælper kommunistpartiet og dets efterretningstjenester med at indsamle enorme mængder data over hele verden - med et særligt fokus på politiske og sikkerhedsmæssige mål.

En højtstående embedsmand fortalte POLITICO, at alle ansatte torsdag morgen blev beordret til at fjerne TikTok fra deres officielle enheder, og at de også skal fjerne appen fra deres personlige enheder, hvis de har nogen arbejdsrelaterede apps installeret.

Alternativt kan medarbejderne slette arbejdsrelaterede apps fra deres personlige telefoner, hvis de insisterer på at beholde TikTok.

"For at beskytte Kommissionens data og øge dens cybersikkerhed har EC Corporate Management Board besluttet at suspendere TikTok-applikationen på firmaenheder og personlige enheder, der er tilmeldt Kommissionens mobilenhedstjeneste," stod der i e-mailen, der blev sendt til personalet torsdag morgen.

Embedsmænd er forpligtet til at afinstallere videodelingsappen "ved deres tidligste bekvemmelighed" og inden den 15. marts. "Fra den 15. marts vil enheder med appen installeret blive betragtet som ikke-kompatible med virksomhedsmiljøet," lød e-mailen.

Kommissionen har en "medbring din egen enhed"-policy, som højtstående embedsmænd beskriver som "forfærdelig" ud fra et sikkerhedsperspektiv.

De andre EU-institutioner, herunder Rådet og Parlamentet, vil sandsynligvis følge op med et forbud mod den kinesiske app, selvom det kan tage meget længere tid for især Parlamentet at være i stand til at gennemføre en sådan politik.