Melder ud om feriepenge: Udbetales tidligst denne dato

27/11/20 13:06

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu sætter beskæftigelsesministeren en dato på, hvornår de resterende to ugers indefrosne feriepenge tidligst udbetales.

Tidligere på året blev tre af borgernes i alt tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt. 

Det skete som et middel til at puste gang i dansk økonomi igen efter en første bølge med coronavirussen, der havde trukket tunge skyer ind over i hvert fald nogle dele af dansk erhvervsliv. Særligt turisme-industrien og kultur- samt nattelivet er blevet hårdt ramt af varierende forsamlingsforbud og andre restriktioner.

Siden udbetalingen af de første tre ugers feriepenge har de resterende to været et hedt emne blandt både borgerne og på Christiansborg. Her har en del af folketingets partier haft et ønske om at få pengene ud og arbejde blandt borgerne. 

Netop det emne blev diskuteret fredag. Her var beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i salen for at diskutere oppositionens krav om at få de sidste feriepenge udbetalt. 

Må vente noget endnu

Ifølge ministeren så kommer der til at gå nogle måneder endnu, inden de resterende feriepenge tikker ind på NemKonto'er landet over. 

"Vi ønsker at udbetale feriepengene, men timingen skal være rigtig i forhold til effekten på dansk økonomi," udtalte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Han tilføjer desuden, at borgerne kommer til at vente lidt endnu. Udbetalingen kan tidligst finde sted 1. marts. Det skyldes, at arbejdsgiverne først 31. december indberetter, hvor mange feriepenge, der er blevet optjent. Derefter skal disse tal valideres, ligesom der skal foretages en høring hos lønmodtagerne, fortalte beskæftigelsesministeren i Folketingsssalen fredag.