Melder ud om juletrafikken: Her skal du ikke køre

Af: Ida Hansson

|

22/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det snart tid til, at folk skal hjem til familien. Det betyder trængsel på motorvejen.

Mest læste i dag

Julen står for døren, og det går oftest hånd i hånd med en proppet trafik, fordi mange skal hjem til familie og venner for at fejre jul. 

Og i år bliver ingen undtagelse. 

Fra fredag - lillejuleaftensdag - skal man forvente pres på trafikken, hvor man både hos DSB og Vejdirektoratet forventer, at der kommer pres på i juledagene. 

Særligt den 23. og 26. december midt på dagen skal man forvente, at trafikken går op i hat og briller. 

Det sker i kølvandet på en udmelding fra DSB, der har afsløret, at de forventer et rekordår, hvad angår folk der tager den lange tur med toget over Storebælt. 

De løfter dog sløret for, at det stadig er muligt at købe pladsbilletter, men på trods af det, kan de se på det antal købte billetter indtil videre, at de får en rekordjul. 

De største rejsedag hos DSB bliver den 23. december, efterfulgt af den 22. Men også den 26. og 27. bliver travle, da det er her, mange tager hjem igen. 

Og særligt i tidsrummet mellem klokken 9 og 15 vil mange passagerer rejse hjem igen. 

Tony Bispeskov, informationschef hos DSB forsikrer dog, at de har taget alle forholdsregler: 

“Vi har taget alle forholdsregler, for at togpassagererne vil opleve en julerejse, der kører på skinner. Der er tog i baghånden klar til indsættelse, siger han og fortsætter: 

Billedet er helt anderledes end de to foregående år, hvor corona har præget trafikken omkring jul. Men i år skal man altså forvente, at der bliver tæthed og travlhed i togene. 

Den 23. december er også en stor rejsedag på landets veje. Det fortæller Martin Rytoft, der er vagthavende i Vejdirektoratets trafikcenter: 

“Her op til juleaften forventer vi, at den 23. december, altså lillejuleaftensdag, at der kommer til at være en del trafik på vejene. Det er primært i tidsrummet 11 til 14 - altså midt på dagen - at vi ser den her udrejsetrafik”. 

Den kommer hovedsageligt til at gå fra hovedstadsområdet og mod Jylland, det er over Vestmotorvejen og Fynske Motorvej ind til den kommer over til trekantsområdet og breder sig ud over Jylland.

Martin Rytoft anbefaler, at man tjekker trafiksituationen, inden man begiver sig afsted. Vejdirektoratet har på trafikinfo.dk en oversigt over, hvor der er eventuelle trafikuheld eller køer.

Anbefalet til dig