Melder ud: På onsdag får danskerne svar

21/1/22 09:00

Julie Møller

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.
På onsdag fremlægger regeringen en plan.

Regeringen fremlægger på onsdag en plan for, hvilke restriktioner der forlænges eller ophæves efter 31. januar.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. 

Regeringen har bedt Epidemikommissionen om at vurdere om epidemisituationen tillader, at vi kan lempe restriktionerne yderligere i Danmark.

”Trods høje smittetal ser vi en opmuntrende udvikling i antallet af indlæggelser, særligt på intensiv. Det skyldes ikke mindst den store vaccinetilslutning, hvor Danmark er blandt de lande i verden, der er længst fremme med 3. vaccinestik. Det giver et solidt grundlag for epidemikontrol, og jeg ser frem til at modtage Epidemikommissionens indstilling," udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Samtidig har regeringen bedt Epidemikommissionen om at vurdere kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom. Denne kategoriseringen står til at udløbe den 5. februar.

Regeringen modtager Epidemikommissionens indstilling i starten af uge 4 og vil herefter fremlægge indstillingen for folketingets partier. Regeringen forventer onsdag den 26. januar 2022 at fremlægge planen for yderligere lempelse af covid-19-restriktioner, oplyser Sundhedsministeriet.