Melder ud: Plan for større genåbning kan komme allerede i aften

22/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det ser ud til, at en præsentation af den langsigtede åbningsplan, måske allerede er klar i aften.

Mest læste i dag

Tidligere i dag, indkaldte Mette Frederiksen til forhandlingerne om yderligere genåbning af det danske samfund. Forhandlingerne med alle partilederne startede kl.12 - og det lyder til, at forhandlingerne er gået hurtigere end forventet.

Mette Frederiksen har hele tiden meldt ud, at en større genåbnignsplan for Danmark senest vil blive præsenteret den 23. marts. Det er i morgen, men faktisk er der tegn på, at det allerede kan gå hen og blive i aften, at danskerne får nyt.

Således melder Politiken ud, at der allerede mandag aften kan ligge en færdig plan for den kommende genåbning af Danmark.

Det er Politikens kilder på Christiansborg, der over for Politiken fortæller, at danskerne meget vel kan få nyt i aften i stedet for i morgen.

Årsagen til at i aften allerede kan komme på tale, skyldes blandt andet, at der er utålmodighed fra begge lejre.

Er realistisk allerede i aften

“De indikerer, at der er en stor utålmodig blandt partierne i både rød og blå blok, og at det er realistisk med en større genåbningsaftale allerede i aften,” fortæller Anders Bæksgaard, der er politisk redaktør på Politiken til eget mediet.

Mette Frederiksen indkaldte tidligere i dag partilederne til forhandlinger. Disse startede klokken 12.00, og når de er færdige, forventes der at komme nyt om en genåbning af Danmark.

Det vides ikke, hvorvidt der bliver indkaldt til pressemøde, og hvorvidt dette afholdes i aften eller om det først bliver planlagt til i morgen. Det kommer formentlig til at afhænge af, hvornår forhandlingerne afsluttes.

Politiken fortæller endvidere i deres artikel, at Mette Frederiksen har uddelt tre forskellige scenarier til partierne, som der altså forhandles om.