Melder ud: Restriktioner forlænges i fire uger

28/01/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Epidemiudvalget har i dag godkendt Epidemikommissionens indstilling om, at restriktioner ved indrejse skal forlænges i fire uger.

Mest læste i dag

Den 27. december blev en række midlertidige skærpede krav om test før indrejse indført. Efter Epidemiudvalget i dag har godkendt Epidemikommissionens indstilling, vil disse krv blive udfaset.

Dog vil der være en række restriktioner ved indrejse, der fortsat gælder efter den 1. februar. De tidligere generelle restriktioner ved indrejser, som var gældende, inden de skærpede regler blev indført, vil blive forlænget fra tirsdag den 1. februar og foreløbigt til og med den 28. februar 2022.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Det vil sige, at fra tirsdag den 1. februar 2022 vil de følgende indrejserestriktioner således være gældende i Danmark.

Alle person skal have et gyldigt bevis for vaccination med en anerkendt vaccine eller bevis på tidligere smitte, når de rejser ind i Danmark, hvis ikke de vil mødes af indrejserestriktioner.

Personer, der rejser ind i landet fra EU og Schengen, uden at have et gyldigt bevis for vaccination med en anerkendt vaccine eller tidligere smitte, vil blive pålagt at tage en test senest 24 timer efter indrejse. 

Man kan dog undgå at tage denne test efter indrejse, hvis man kan fremvise en negativ antigen- eller PCR-test, der er blevet foretaget forud for indrejse. Er testen en antigentest, må den maksimalt være 48 timer, men er det en PCR-test, må den være 72 timer gammel.

Indrejse for personer udenfor EU- eller Schengenområdet uden gyldigt bevis for vaccination med en anerkendte vaccine eller tidligere smitte, skal være opmærksomme på, om de ankommer fra et land, der betragtes om et risikoland (i skrivende stund er der 13 risikolande 13 lande udenfor EU- og Schengen) eller et højrisikoland (resten af verden).

Er der tale om indrejse fra et risikoland, er der krav om, at der udføres en test seneste 24 timer efter indrejse. Ved indrejse fra et højrisikoland, er der krav om både test og isolation efter indrejse.

De samme undtagelser, der tidligere har været gældende for visse persongrupper til krav om test eller isolation, vil stadig være gældende. Det omfatter bl.a. for børn under 15 år, personer med fast bopæl i grænselandet samt medrejsende børn.

Anbefalet til dig