Melder ud: Støjberg på vej med nyt parti

02/4/22 06:27

Henrik Rothenbücher

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Inger Støjberg skulle angiveligt være på vej med et nyt parti.

Der har været forholdsvis stille fra Inger Støjbergs side rent politisk, siden hun i starten af 2021 meldte sig ud af Venstre.

I slutningen af 2021 blev Inger Støjberg så dømt i rigsretssagen om barnebrude fra hendes periode som udlændingeminister.

Derefter besluttede Folketinget at erklære hende uegnet som medlem af Folketinget, hvorfor hun måtte vige sin plads.

Op til formandsvalget i Dansk Folkeparti var der længe rygter om, at Støjberg muligvis ville stille op til netop dette og dermed genstarte sin politiske karriere.

Nuværende formand Morten Messerschmidt bakkede denne idé før han selv blev valgt på den ekstraordinære generalforsamling.

Sådan er det ikke gået, men Støjbergs politiske liv er måske ikke slukket alligevel.

Politisk redaktør på Avisen Danmark Casper Dall mener, at det første spæde skridt er taget mod et nyt politiske parti med Inger Støjberg helt i toppen.

Det siger han, efter at Inger Støjberg på Inger.dk både har erklæret sig som EU-skeptiker og lanceret en fælles kampagne med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl for et nej til at fjerne forsvarsforbeholdet, som der snart skal stemmes om.

“Det er svært at se dette her nye politiske makkerpars melding som andet end første skridt mod et nyt parti,” siger Casper Dall ifølge B.T.

Selvom Thulesen Dahl stadig er medlem af Dansk Folkeparti, så er det ikke utænkeligt med et exit fra hans side af.

Han har nemlig blot et enkelt ordførerskab, selvom flere folketingsmedlemmer har meldt sig ud af partiet og nu tjener som løsgænger.

Om de to tidligere profiler kommer til at skabe et nyt projekt sammen, må tiden vise.