Melder ud: Vil staffe Rasmus Paludan

Af: Ida Hansson

|

23/01/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lørdagens koranafbrænding i Stockholm har udløst reaktioner verden over.

Mest læste i dag

Urolighederne i forbindelse med Rasmus Paludans koranafbrændingskampagne nær den tyrkiske ambassade udeblev.

Men aktionen, hvor Paludan satte ild til en Koran, viste en Muhammed-karikatur og kritiserede NATO og Tyrkiet, gik ikke ubemærket forbi.

Om aftenen samledes hundredvis uden for den svenske ambassade i Ankara og konsulatet i Istanbul for at protestere. Demonstranter satte blandt andet ild til det svenske flag.

Søndag morgen toppede det tyrkiske statsmedie Anadolu Agency sin side med flere artikler om den svenske NATO-ansøgning og koranafbrændingen.

Tyrkiets advarsler mod Sverige, hvis aktionen ikke blev stoppet, bliver taget op i artiklerne.

"Fordi dette vil skabe forargelse over hele verden," sagde den tyrkiske udenrigsminister Mevlut Cavosoglu til medierne og kaldte handlingen en afskyelig, racistisk hadforbrydelse.

Det afghanske nyhedssite Ariana News offentliggør en udtalelse fra Taleban-styret. Der bliver den svenske regering bedt om at straffe Paludan og forhindre "sådan modbydelige og provokerende anti-islamiske handlinger. Det skriver Aftonbladet.

Flere arabiske lande, såsom Kuwait, Jordan og Saudi-Arabien, fordømmer også handlingen, rapporterer Al-Jazeera.

"Saudi-Arabien opfordrer til udbredelse af dialog, tolerance og sameksistens og tager afstand fra had og ekstremisme," skriver landets udenrigsministerium i en meddelelse.

Al-Jazeera har interviewet sveriges tidligere statsminister Carl Bildt om hændelsen, og hvordan den risikerer at påvirke den svenske NATO-ansøgning.

"Der render ekstremister og fjolser rundt og forsøger at sabotere hele processen. De skal ikke tillægges nogen betydning, hvis myndighederne i Ankara virkelig er interesserede i at nå til enighed," siger han.

Flere europæiske medier skriver om lørdagens demonstrationer i Stockholm. Spanske El País offentliggør et billede fra Natokritik-demonstrationen, hvor demonstranter ses hoppe på et Erdogan-flag.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig