Melissa var stærkt afhængig af heroin: 7 år senere er hun ikke til at kende

13/3/23 17:04

Ida Hansson

Foto: Facebook
Melissa Matos plejede at låse sig inde i et blodstænket soveværelse for at tage heroin. Nu har hun været 'clean' i 7 år og er ikke ti at kende.

En tidligere heroinmisbruger, der plejede at låse sig selv inde i et blodstænket badeværelse, har gennemgået en vild forvandling efter at have været clean i syv år. 

Melissa Matos chokerede verden, da hun delte billeder af sig selv i grebet af sin afhængighed. På billederne havde hun store sår i ansigtet og kæmpede med at holde hovedet oppe. 

Men syv år efter at have kæmpet sig ud af afhængigheden 1. marts 2016, er Melissa nu næsten ukendelig fra sit tidligere jeg.

"I årenes løb har det bestemt krævet en masse selvudforskning og at lære, hvem jeg er" fortalte Melissa til Daily Star.

"Jeg er blevet en ny person, der skaber et nyt liv," tilføjede hun.

Melissa, der også er mor til to, begyndte først at misbruge stoffer, da hun fik ordineret smertestillende medicin mod fibromyalgi og rygproblemer, samt Xanax mod angst.

Til sidst begyndte læger i hendes område i West Virginia, USA, at begrænse antallet af receptpligtig medicin, de udlodde.

Melissa blev afskåret fra den medicin, hun var blevet "meget afhængig" af og blev syg.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

"Jeg var syg, fordi jeg ikke længere fik det ind i min krop. På det tidspunkt var jeg i et forhold med en, der var afhængig, også af smertestillende medicin, og han kendte allerede til heroin. Han tog den med hjem en dag og sagde: "Hør her, det er det samme som at tage pillerne. Vi skal bare gøre det, så vi ikke er syge, før vi kan komme igennem det her," fortalte hun.

Hun fortæller, at heroinen gjorde hende til et monster, og at hun på blot seks måneder 'mistede alt'.

Melissa mistede det nye hjem, hun lige var flyttet ind i, og blev udsat for trusler fra Child Protective Services (CPS) på grund af hendes regelmæssige stofbrug.

To år efter at hun droppede stofferne, åbnede hun op om, at hendes datter blev "husets mor", da Melissa selv ikke kunne passe børnene.

"Min ældste kan fortælle om, hvordan det sårede hende, fordi jeg altid var spærret inde på mit værelse, og jeg ignorerede hende. Hvor uhyggeligt det var at se mig høj," sagde Melissa.

Melissa beskrev, hvordan hun ville låse sig inde på badeværelset eller soveværelset i sit hjem, væk fra sine børn, for at misbruge i fred.

"Det, jeg husker mest, var mit soveværelse. Mine vægge havde blodstænk fra forsøg på at fjerne tilstopning af nåle. Mine lagner havde altid blod, og cigaretbrændingshuller fra at falde i søvn efter at have brugt heroin eller Xanax," tilføjede hun.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

I dag lever Melissa et liv uden stoffer, og hun ønsker nu at hjælpe og støtte andre, som har været i samme situation som hun selv har.

"Jeg har et hjem, mine børn er glade, vi har alt, hvad vi har brug for. Vi har fred i vores hjem, vi har meget tætte relationer, de er meget involveret i min rejse, så det er jeg taknemmelig for," sagde Melissa.