Mens dagligvarer fortsat koster dyrt: Én varegruppe styrtdykker i pris

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Indkøbsturen kan føles dyr i disse dage - men ét sted i butikken mærker man fortsat et prisfald.

Mest læste i dag

Mens danskernes pengepunge har været presset af stigende dagligvarepriser, bringer en nylig udvikling et strejf af lettelse.

I 2023 oplevede vi et markant prisfald inden for én bestemt varegruppe: mejeriprodukter. Overraskende nok fortsætter denne trend nedad, med besparelser, der i visse tilfælde overstiger 20 procent sammenlignet med tidligere topniveauer.

B.T. har samlet adskillige eksempler, der illustrerer dette fald fra prisernes højdepunkt. Et bemærkelsesværdigt eksempel er Kærgården, der engang kostede 33,95 kroner, men nu kan købes for 22,95 kroner.

Denne prisreduktion er bemærkelsesværdig, men den kommer også for sent for mange forbrugere.

Chefanalytiker Palle Jakobsen fra Agrocom.dk deler sin overraskelse over den forsinkede prisreduktion.

"Man kan undre sig over, at forbrugerne først kan mærke en prisnedgang nu, for over en længere periode har vi set nedgang i prisen på engrosmarkedet," forklarer han.

Jakobsen påpeger desuden, at engrosmarkedspriserne allerede er begyndt at stige igen, hvilket antyder et kort vindue for disse besparelser.

Undersøgelser tyder på, at leverandørernes prissætning har spillet en afgørende rolle i denne forsinkede prisoverførsel til forbrugerne.

Sallings Kommunikationschef Jacob Krogsgaard Nielsen bekræfter selv de ændrende priser:

"Prisudviklingen er et direkte billede på vores indkøbspriser fra leverandøren og markedspriserne i øvrigt."

Mens mejeripriserne er et sjældent lyspunkt, konstaterer Jakobsen, at andre dagligvaregrupper, såsom brød, ikke har fulgt den samme prisudvikling trods fald i råvare- og energipriser.

Anbefalet til dig