Mere end 500 mennesker indespæret i kemiskfabrik: Nu viser Kina sin støtte til Putin

17/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Civile har ingen flugt fra belejring. Snart løber forsyningerne ud.

Mest læste i dag

Mere end 500 mennesker - inklusive børn, er indespærret i Azots kemiske fabrik med farligt lave forsyninger af mad og vand, mens Putins tropper fortsætter deres bombardement.

Russiske styrker ødelagde tre broer, der førte ud af byen Sievierodonetsk i Donbas-regionen, hvilket gav ukrainerne et ultimatum om at tage af sted onsdag morgen.

Ukrainske styrker nægtede Moskvas udgangskorridor og forbliver i anlægget under konstant artilleriild fra russiske soldater. Deres mad- og vandforsyninger falder faretruende hurtigt.

Guvernør Haidia i Luhansk har sagt, at evakuering nu "simpelthen ikke er mulig". Det skriver The Sun.

Mens blodbadskampene raser videre, har Kinas præsident Xi Jinping erklæret støtte til Putins grusomme invasion af Ukraine og siger, at landet bakker op om Ruslands "suverænitet" og "sikkerhed".

"Kina er villig til at presse på for en stabil og langsigtet udvikling af bilateralt pragmatisk samarbejde. Kina er villig til gensidigt at støtte Rusland i kerneinteresser og spørgsmål af altafgørende interesse, såsom suverænitet og sikkerhed, samt [opnå] tættere strategisk samarbejde," blev Xi Jinping citeret for at sige af det statslige tv-selskab CCTV.

Ukraines præsident Zelenskiy gav en alvorlig advarsel til andre europæiske ledere i går i Kiev og fortalte dem, at Rusland sigter mod at "knække Ukraine og at ødelægge hele Europa gennem Ukraine."

Anbefalet til dig