Mere end 70 anmeldelser: Kan have brudt forbud i sag om 32-årig fra Korsør

02/05/2023

Nicolai Busekist

Foto: Privat
Politiet har modtaget mere end 70 anmeldelser om personer, der har brudt det indførte navneforbud mod 32-årig mand fra Korsør.

Mest læste i dag

I alt har politiet modtaget mere end 70 anmeldelser, der handler om brud på det navneforbud, der blev indført i sagen om den 32-årige mand fra Korsør, der nu er sigtet i tre alvorlige sager.

Det oplyser Rigspolitiet i en aktindsigt til TV2 ØST.

Den 32-årige mand er sigtet for at have bortført en 13-årig pige ved Kirkerup den 15. april, og er efterfølgende blevet sigtet for drabet på Emilie Meng i 2016 samt for et voldtægtsforsøg, der fandt sted i Sorø i november 2022.

Der har været et navneforbud i sagen siden mandag den 17. april, hvilket også var den dato, hvor den 32-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør.

Ifølge TV2 ØST har Rigspolitiet en opgørelse over anmeldelser, der dækker perioden fra den 16. april, hvor den sigtede blev anholdt, og frem til den 2. maj.

Sagens karakter har gjort, at den har fået stor opmærksomhed, og det har også fået mange til at dele informationer om den anholdte på de sociale medier.

Blandt andet er der personer, der har delt billeder af manden, hans familie og hans hus. Hertil er der også blevet delt billeder af både hans arbejdsplads og hans tidligere bil.

Der er blevet nedlagt navneforbud i sagen, da en offentliggørelse af hans identitet potentielt kan bringe andre i fare. Derudover er der også nedlagt navneforbud, da en offentlig gengivelse af navnet kan udsætte andre for unødig krænkelse, lyder det.

Navneforbuddet betyder, at det ikke er lovligt at dele informationer om den sigtede. Ligeledes betyder det, at man ikke må dele andre informationer, der kan bruges til at identificere den anholdte.

Rigspolitiet oplyser, at de har trukket tallene ud af politiets datasystem. Desuden er det vigtigt at nævne, at det blot er en opgørelse over anmeldelser. Det er derfor ikke sikkert, at alle anmeldelser vil føre til sigtelser.

TV2 ØST skriver, at Rigspolitiet oplyser, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har modtaget over 200 henvendelser om navneforbuddet, som de arbejder på at gennemgå.

Derfor vides det endnu ikke, om der gemmer sig flere anmeldelser blandt disse henvendelser, hvilket er muligt. Andre politikredse kan også have henvendelser liggende, som endnu ikke er blevet gennemgået.

Bryder man regler for et navneforbud, er det strafbart, og vil som regel blive straffet med en bøde på mellem 15.000 kr. og 20.000 kr.