Mere smitsom mutation af covid-19 fundet

30/8/20 14:17

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Der er blevet fundet en mere smitsom mutation af Covid-19.

Der kan vist ikke herske nogen tvivl om, at coronavirussen er en meget smitsom fætter. På ganske få måneder spredte virussen sig fra Kina til resten af verden, og virussen fortsætter med at smitte på daglig basis, så flere lande fortsat er hæmmet.

Noget tyder dog på, at coranavirussen kan blive mere smitsom end den i forvejen har været, for forskere i Indonesien melder ud, at de har fundet en mere smitsom mutation af coronavirussen.

Mere smitsom men mildere

Det er det britiske medie The Guardian, der oplyser, at forskere fra Eijkman Instituttet for Molekylær Biologi i den indonesiske hovedstad Jakarta, har fundet en mutation af coronavirussen, der har vist sig mere smitsom end andre mutationer.

Helt kort fortalt vil det betyde, at der er større sandsynlighed for at blive smittet af denne coronavirus, hvis du møder en person, der er smittet.

Til gengæld så melder forskerne også, at den ‘nye’ mutation af coronavirussen er mildere. Så selvom der er større sandsynlighed for at blive smittet, så vil man typisk opleve mildere sygdomssymptomer.

The Guardian fortæller også, at selvom nyheder fra de indonesiske forskere først er kommet ud nu, så blev den fundet tilbage i februar.