Messerschmidt om Thulesen Dahl-afløser: 'Nu er Dansk Folkeparti igen seks folketingsmedlemmer'

01/07/2022

Mathias Busekist

Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpix
Nu er Dansk Folkeparti igen seks folketingsmedlemmer - tre mænd og tre kvinder.

Mest læste i dag

I ugevis blev der spekuleret i, hvorvidt Dansk Folkepartis tidligere formand Kristian Thulesen Dahl ville forlade DF til fordel for Inger Støjbjerg og Danmarksdemokraterne. Men det endte som bekendt anderledes.

Thulesen Dahl meddelte for to dage siden, at han har valgt at melde sig ud af Dansk Folkeparti, hvorfor hans rejse dermed sluttede.

"Jeg har i dag valgt at melde mig ud af DF. Det har været en rigtig svær beslutning, for vi har i partiet haft en fantastisk rejse sammen. Fuld af gode oplevelser. Fuld af gode minder," skrev han i opslaget, hvori han bekræftede, at han ville forlade Dansk Folkeparti.

Politikken er nu også et lukket kapitel, da han nu bliver direktør for Port of Aalborg - selskabet bag havnen i Aalborg - og han bekræfter dermed, at han vender ryggen til Christiansborg og Folketinget.

Førstesuppleant til et af de mandater, som DF sikrede sig i Sydjyllands Storkreds, er 57-årige Susanne Eilersen fra Fredericia, og hun har tænkt sig at sige ja tak, hvis hun bliver spurgt, om hun vil overtage Thulesen Dahls mandat.

Dansk Folkeparti vokser dermed igen til at være seks medlemmer i Folketinget, og Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, har allerede ønsket hende velkommen tilbage i et opslag på Twitter.

"Stort velkommen tilbage til Susanne Eilersen. Nu er Dansk Folkeparti igen seks folketingsmedlemmer - tre mænd og tre kvinder. Et stærkt hold klar til at kæmpe," skriver han.

Morten Messerschmidt byder hende velkommen tilbage, da Folketinget ikke er ubetrådt land for Eilersen, der har siddet i Folketinget fra 2015 til 2019.

Hun er i dag byrådsmedlem i Fredericia, da hun lige akkurat ikke blev valgt ind i 2019. Eilersen har dog vikarieret for Marie Krarup i en kort periode, ligesom hun samtidig er deltidsansat af partiet på Christiansborg, hvor hun står for at servicere baglandet.

Siden Morten Messerschmidt blev formand for Dansk Folkeparti, har en lang række folketingsmedlemmer forladt partiet, men Eilersen er indstillet på at udføre arbejdet, der står for døren.

"Der ligger et hårdt stykke arbejde i at vise vælgerne, at vi har den politik, vi hele tiden har haft, og så kan vi håbe, at vi bliver belønnet i en eller anden grad. Det tror jeg, at vi kan," siger Susanne Eilersen ifølge TV 2.

Anbefalet til dig