”MeToo” får skylden for drastisk beslutning – Derfor fjerner Disney hovedkarakter fra Mulan

03/3/20 14:27

Nanna Christina Smidt

Dette er et modelfoto af plakaten fra den nye Mulan-film. Foto: Shutterstock
Hvis du var en af dem, der havde hede drømme om den flotte Li Shang i Disney-klassikeren Mulan, så kommer du desværre til at kigge langt efter ham i den nye filmatisering. Disney har nemlig valgt skrive ham ud af filmen på grund af MeToo.

 

Eller helt fjernet bliver han ikke. Men hans karakter bliver delt i to, hvilket har skabt stor debat på blandt fans af den klassiske Mulan-film.

Upassende og ubehagelig

Begrundelse fra Disney gå på, at rollen Li Shang var meget ubehagelig og upassende.

Det er dog ikke sådan at fansene ser ham, og mange fans var da også forundrede, da det kom frem, at Li Shang ikke var på rollelisten til genindspilningen.

Li Shang har i den oprindelig film en af de bærende roller, og er samtidig manden, som Mulan ender med at forelske sig i.

MeToo deler Li Shang i to

Disney forklarer, at karakteren ikke forsvinder helt, men derimod bliver delt i to.

Forklaringen går på, at Li Shang er Mulans overordnede, og det derfor på baggerund af de seneste års MeToo-debat, ville være upassende, at han både er hendes ”chef” og ham hun sidenhen forelsker sig i. Det skriver Forbes.

”Særligt i en tid med MeToo-bevægelsen, er det at have en kommandant, der også er seksuelt og følelsesmæssigt involveret med hovedpersonen, meget ubehageligt og upassende, siger Jason Reed, der er producer på den kommende film.

Der hentydes til magtforholdet mellem Mulan og Li Shang.

”På mange måder var rollen en form for retfærdiggørelse af den opførsel, som vi gør alt for at få ud af vores industri. Så vi splittede Li Shang op i to karakterer, fortæller Jason Reed videre.

Denne ene ”del” af Li Shang er i den nye film en kommandant, der vil komme til at have en autoritær og faderlig rolle. Filmen bliver dog ikke uden kærlighed, for Li Shangs anden ”del” bliver en ligeværdig soldat, som Mulan forelsker sig i.

Vækker vrede på sociale medier

Begrundelsen for at Li Shang skrives ud af den nye film, er ikke faldet i god jord blandt fans, som ikke kan se ideen i at udskrive ham, efter som romantikken  mellem Mulan og Li Shang først opstod efter, at Li Shang ikke længere var Mulans overordnede.

En Mulan-fan skriver blandt andet på Twitter:

”Li Shang hjælper MeToo-bevægelsen. Han starter sexistisk ud ved at udstille Mulans svagheder, men så ændrer han sig og bliver hendes romantiske partner.”

Fjerner et LGBT-ikon

Flere fans påpeger også, at man nu fjerner et LGBT-ikon.

 Li Shang er nemlig hyldet som et LGBT-ikon, fordi han i filmen allerede får følelser udvikler ´Mulan inden han ved, at hun er kvinde.

Farvel til den elskede Mushu

Li Shang er ikke den eneste karakter man ikke finder på rollelisten. Også Mushu den sjove drage, er skrevet ud. Det samme er sangene. Så der er efterhånden ikke så meget tilbage af den oprindelige film.

Samtidig får coronavirussen måske også indflydelse på filmens succes, da man havde håbet på stor succes på det kinesiske marked på grund af castet af asiatiske skuespillere samt den kinesiske historie.

Men lige nu ser det sort ud, da alle Kinas 70.000 biografer er lukkede, så det bliver svært at vise den i Mulans hjemland.