Mette er panikslagen: Skal overvåges i eget hjem

Der skal også tages tid på hendes brusebad.

Lige nu læser andre også

Mette Maabjerg faldt i 2013 ned af en trappe, det ændrede hendes liv for altid. I dag sidder hun i kørestol - lam fra brystet og ned. 

Derfor har hun også brug for hjælp i hverdagen og føler sig derfor tvunget til, at takke ja til at blive overvåget i to døgn.

Aarhus Kommune har nemlig hyret to personer, fra et privat firma der i løbet af foråret skal befinde sig i Mettes hjem i 48 timer. Om Mette ønsker at tale med personerne bestemmer hun selv. De to personer skal observere Mettes hverdag, for at vurdere hvilken hjælp hun har behov for. Det skriver DR.

Det er bestemt ikke noget, som Mette ser frem til - tværtimod.

"Det kan godt være, at jeg er handicappet og beder om nogle ting, men hvorfor skal jeg have folk gående i mit hjem i to døgn? Jeg er fuldstændig panikslagen. Det er så frygteligt at tænke på, at der kommer to mennesker udefra og invaderer mig og mit hjem," lyder det fra Mette Maabjerg.

Grænseoverskridende og utrygt

Tilbuddet er frivilligt - men nødvendigt, hvis Mette ønsker hjælp. 

Der vil blandt andet blive taghet tid på Mettes bad, i den forstand, at der sættes et stopur når hun skal  i bad.

Det er ikke kun Aarhus Kommune der benytter sig af denne strategi - faktisk gør hele 55 ud af landets 98 kommuner brug af det. For på den måde bedre at vurdere, hvad borgeren har brug for. 

Hos Aarhus Kommune forstår man dog godt, at det kan være grænseoverskridende for borgeren.

"Jeg kan udmærket forstå, at handicappede kan føle, at det er grænseoverskridende og ikke særligt trygt, at man skal udredes på den måde for at få ydelser fra kommunen. "Men det er nødvendigt for at vi kan sikre, at borgeren får den nødvendige hjælp, og den hjælp, de har ret til, fortæller Tina Fendinge, der er myndighedschef for Rådgivning & Visitation i Aarhus Kommune.

Anbefalet til dig