Mette F.: Alle disse ting får mig til at græde

24/6/20 10:15

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock
Nu fortæller Mette Frederiksen, hvad der kan få selv en statsminister til at græde.

Når man ser hende tone frem på skærmen til diverse pressemøder, virker hun ikke som en kvinde der tit bryder sammen i tårer, men Mette Frederiksen er faktisk også følsom. Det fortæller hun i et nyt interview. 

Sammenholdet rører hende

Det store sammenhold som danskerne har vist – det er noget der rører vores statsminister Mette Frederiksen. Hun ville ikke varetage coronakrisen, som man normalt ville gøre rent politisk. Det fortæller hun selv til Alt for damerne.

Og det har hjulpet hende på vej, siger hun. 

Følelserne uden på tøjet

I en svær tid som denne så har følelserne siddet uden på tøjet. Også hos Mette Frederiksen. Hun er stolt af det danske fællesskab, og beskriver også den velvilje, som danskerne har haft til at tilpasse sig de nye vilkår. Og det er noget er får vores statsminister til næsten at knække sammen, for det sætter store følelser i spil, når det kommer til sammenhold:

”Jamen, jeg er blød som smør. Jeg tror, jeg er ekstremt sammensat; jeg har endnu ikke set et luciaoptog uden at græde, jeg har ikke set fællessang på DR uden at græde, jeg var på virksomhedsbesøg på Carlsberg i går, hvor de har omstillet deres ciderproduktion til håndsprit, og der begyndte mine sikkerhedsbriller at dugge: at se de der store, stærke mænd bare have smidt alt, hvad de havde i hænderne, fordi de ville hjælpe med at producere sprit til os andre,” fortæller Mette Frederiksen til Alt for damerne.