Mette Frederiksen åbner op for at løsne corona-restriktioner

11/11/20 15:23

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen håber, at restriktionerne kan blive løsnet.

Nordjylland har i øjeblikket syv kommuner, som nærmest er blevet lukket ned. De er blevet underlagt stramme restriktioner, som er gældende indtil 3. december. 

Mette Frederiksen (S) har onsdag skrevet på Facebook, at man håber, at nogle af restriktionerne kan løsnes inden da. 

"Forhåbentligt kan nogle af restriktionerne løsnes tidligere - det afhænger af de løbende risikovurderinger fra sundhedsmyndighederne." 

Statsministeren skriver yderligere, at regeringen naturligvis ikke ønsker at fastholde restriktioner i længere tid, end hvad der er nødvendigt. 

Det er et enormt pres

Hun er dog ikke bleg for at erkende, at kommunerne er blevet sat under et enormt pres. Der er tale om kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø. 

Borgere fra disse kommuner opfordres kraftigt til, at de ikke forlader deres egen kommune. 

Også skolebørn fra 5.-8. klasse er blevet hjemsendt, ligeledes opfordres offentlige og private arbejdspladser til at have så mange til at arbejde hjemmefra som muligt. 

Reel nedlukning 

Restauranter, barer og caféer er blevet tvangslukket, ligesom den offentlige transport er yderst begrænset. Det er kun dem, der har kritiske jobfunktioner, der må rejse med bus på tværs af kommunegrænser. 

Det kræver et brev fra arbejdsgiveren. 

Jerngrebet, der har godt fast i Nordjylland, kommer efter, at man fandt en mutation af coronavrius blandt mink. Det medførte, at regeringen besluttede, at alle mink skulle aflives. 

Noget, som de ikke har lovhjemmel til, hvis det er uden for sygdomsområdet.