Mette Frederiksen afslører nyt om genåbning

Foto: Shutterstock

Nu sætter statsministeren ord på, hvornår hun mener Danmark vil være et sted, hvor der kan åbnes mere op.

Mandag afholdte statsminister Mette Frederiksen (S) igen pressemøde. 

Pressemødet fandt sted umiddelbart efter, at statsministeren og regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S) havde besøgt vaccinationscenteret i Øksnehallen i København.

Fredag tages der nemlig hul på generalprøven for et store testforsøg i Danmark, hvor planen er, at der skal vaccineres intet mindre end 5.000 personer i Øksnehallen.

Da statsministerens besøg i vaccinencenteret var slut, svarede hun på spørgsmål fra de fremmødte journalister. Her var den forestående genåbning et af de emner, der fyldte.

Læs også

Grevinde Alexandra tager stor beslutning

Midt i maj

Mette Frederiksen fortalte, at hun forventer en såkaldt ketchup-effekt, hvor Danmark lige pludseligt modtager rigtigt mange vacciner trods de startvanskelligheder, der indtil nu har været i produktionen og distributionen af vaccinerne. 

"Vi laver i dag en tryktest af vores vaccinationsindsats. Det gør vi, fordi vi forventer ketchup effekt, hvor når der kommer flere vacciner hen over foråret. Hvis en stor mængde vaccinerne kommer på én dag, så skal vi hurtigt have dem ud at virke," fortalte Mette Frederiksen på pressemødet.

Samtidig siger statsministeren, at hun tror Danmark vil åbne mere op fra midten af maj. 

"I midten af maj vil Danmark forhåbentligt være et sted, hvor der kan åbnes mere op i kraft af at flere vil være vaccineret, vejr vil være bedre og dermed dæmpe virus og samtidig ventes flere at blive testet."

Læs også

Slår alarm: Bliver ulovligt i næste måned