Mette Frederiksen afslører stort ønske

10/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu sætter statsministeren ord på.

Mest læste i dag

Tirsdag har statsminister Mette Frederiksen (S) delt et af sine ønsker for Danmarks fremtid. Det sker i et opslag på Facebook.    Heri sætter statsministeren ord på en af de ting, som regeringen arbejder for. "   "Danmark har en stærk tradition for at skabe en positiv forandring i verden. Det kan vi være stolte af," skriver Mette Frederiksen, inden hun fortsætter: 
"Og nu er vi klar til at tage et endnu større ansvar. For fred og sikkerhed i verden. Vi vil i Regeringen arbejde for, at Danmark får en plads i FN’s Sikkerhedsråd."

Danmark kan få direkte indflydelse

Opslaget kommer efter gårdsdagens pressemøde, hvor Venstres tidligere næstformand, Kristian Jensen (V), blev præsenteret som landets første politisk udpegede ambassadør. Den forhenværende udenrigsminister skal arbejde for at sikre landet en plads i netop FNs Sikkerhedsråd.     "Det er en stor opgave – særligt for et lille land som Danmark. Men vi kan være med til at gøre en vigtig forskel. Her er alle gode kræfter nødvendige. Derfor er jeg også utrolig glad for, at Kristian Jensen har takket ja til at arbejde for, at det bliver muligt."   "Kristians store erfaring som udenrigsminister. Og hans kendskab til både dansk og international toppolitik gør ham til den helt rette," understreger Mette Frederiksen.   Hun fortæller videre:   "En plads i Sikkerhedsrådet betyder, at Danmark er med i FN’s kerne, når der træffes beslutninger om fred og sikkerhed i verden. Det giver os direkte indflydelse på håndteringen af konflikter, der har stor betydning for Danmarks og Europas tryghed."   "Hvis vi bliver medlem af FN’s sikkerhedsråd vil vi arbejde for at bekæmpe terror og forebygge konflikter, før de skaber flygtningestrømme. Og vi vil sætte fokus på klimakrisen og på at forbedre menneskerettigheder," afslutter Mette Frederiksen sit opslag.